Om du inte redan hört talas om Electronic Arts "Online Pass" så läser du mer om det här. Tillbaka? Bra, då fortsätter vi.

EA Sports-chefen Peter Moore säger nämligen till Kotaku att spelarna har "förståelse" för att företaget behöver vidtaga dessa åtgärder, och sedan tidigare har också silverräven John Riccitiello sagt att "dessa planer gynnar konsumenterna". Så här svarar åtminstone Moore på frågan om de inte är oroliga över den negativa feedback EA hittills stött på av arga spelare som drabbas av det hela.

Jag är inte säker på om de är arga, men de ser absolut vad som händer på marknaden och förstår fullständigt vad det är vi gör.

Online-passet går i korthet ut på att varje nytt spel som omfattas av programmet levereras med en kod för att låsa upp flerspelarläget. Detta innebär i praktiken att de som köper spelet begagnat måste betala en extra avgift på 10 amerikanska dollar för att låsa upp multiplayer, vilket såklart kan visa sig vara en god metod att stävja begagnathandeln som utgivarna inte tjänar några pengar på.

Online Pass dyker upp i alla framtida EA Sports-spel till Xbox 360 och Playstation 3. Har du förståelse?

Ja det gör ju mig inte mer benägen att lyfta min EA-bojkott, för att uttrycka det milt. 01/07 Klart att jag förstår att företag vill tjäna alla pengar de kan, men sanningen är fortfarande att har Kalle 200kr att lägga på ett spel för att han inte har så gott ställt, så kommer han per automatik inte få 400kr extra och köpa spelet helt nytt när... 30/06 Skitsnack! Utvecklarna gynnar det, ingen annan. En lokal butik som jag har bra kontakt med säger att dom inte skulle kunna hålla sina dörrar öppna utan begagnadmarknaden, skulle dom dra av $10 på sina begagnade spel så är det inte långt kvar till konkur... 30/06 Casuals gör det nog, inte menar ni gamers?! Men å andra sidan var det flera år sedan ni släppte spel som fokuserade på gamers, som var hardcore? Tänkte väl det, er målgrupp förstår nog ;) 30/06 Kapitalister, kapitalister, kapitalistfasoner. Nämnde jag kapitalister? EA = Skit, har alltid varit det också. 30/06 Nej. Försäljning i första led har dom rätt till sen är det stopp. Bara för att ett spel byter ägare så blir det inte fler spelare online, vilket verkar vara det dom vill ha betalt för. 29/06 Hoppas begspelen blir billigare iom detta. så bryr man sig inte om mp så får man spel billigt. 29/06 Självklart tappar de värde pga att nya spel kommer ut, folk tröttnar osv. 29/06 Ja det är tur att tv-spel inte tappar i värde. :up: 29/06 Förlåt. det var inte min mening att kranka ner på konsol då jag helst spelar spel på PC med stöd för Xbox 360 kontroll till PC och endast spelar online på PSN med PS 3. Att jag spelar kamamj på PC beror endast på att: Grafiken är 2010 inte 2005 Man kan... 29/06
Skicka en rättelse