Om du inte redan hört talas om Electronic Arts "Online Pass" så läser du mer om det här. Tillbaka? Bra, då fortsätter vi.

EA Sports-chefen Peter Moore säger nämligen till Kotaku att spelarna har "förståelse" för att företaget behöver vidtaga dessa åtgärder, och sedan tidigare har också silverräven John Riccitiello sagt att "dessa planer gynnar konsumenterna". Så här svarar åtminstone Moore på frågan om de inte är oroliga över den negativa feedback EA hittills stött på av arga spelare som drabbas av det hela.

Jag är inte säker på om de är arga, men de ser absolut vad som händer på marknaden och förstår fullständigt vad det är vi gör.

Online-passet går i korthet ut på att varje nytt spel som omfattas av programmet levereras med en kod för att låsa upp flerspelarläget. Detta innebär i praktiken att de som köper spelet begagnat måste betala en extra avgift på 10 amerikanska dollar för att låsa upp multiplayer, vilket såklart kan visa sig vara en god metod att stävja begagnathandeln som utgivarna inte tjänar några pengar på.

Online Pass dyker upp i alla framtida EA Sports-spel till Xbox 360 och Playstation 3. Har du förståelse?