I en IGN-intervju lovar #Blizzards Chris Sigaty att alla spelare, oavsett färdighet i #Starcraft II, ska få möjlighet att möta spelare på samma nivå. Den lite halvdana matchmaking-funktionen från tidigare har förbättrats rejält, säger han.

Det fanns en del balansproblem när vi först påbörjade betan. Men vår matchmaking har förbättrats rejält sedan dess. Det ultimata målet är 50/50-matchande - alla spelare ska få en chans att vinna i varje match de spelar. Vi vet att det finns folk därute som vill vinna hela tiden, men det är ju inget kul.

Sigaty säger också, föga överraskande, att singelkampanjen Wings of Liberty knappast kommer hjälpa spelarna på traven inför flerspelarläget. Som väntat, med andra ord.

Starcraft II släpps till Windows och Mac den 27 juli, vilket är ett alldeles strålande datum. Det är nämligen samma dag som undertecknad far på en månads välbehövlig FZ-semester i den sinnessjuka uppåtgående solens land.

wtf @ vid hahahha :D 02/07 Hehe, det där är lite intressant för "eliten" säger helt tvärtemot ofta. Att Starcraft 2 är på tok för "casual". 01/07 Ingen suger på RTS, alla dom som är bra har bara spelat det mycket. 01/07 Ännu en uppfräschning av matchmaking-systemet är välkommen. Det funkade dock redan bra. 01/07 Det är ju ingen spåkula Blizzard sitter med så ni får nog vara så goda att spela ett X antal matcher innan ni har hittat rätt nivå... Under placement matcherna kan man ha lite otur, framförallt när det gäller 2vs2, hamnar man med för bra/dålig medspelar... 01/07 Hoppas det fungerar bättre än Quake Live där det bara fanns fem olika nivåer av skill senast jag spelade. Det var dessutom väldigt svårt att klättra på skillstegen. Hur bra de än gör det så kommer det ändå alltid finnas bra spelare som medvetet spelar... 30/06 Jag var med i betan ett litet tag och är hyfsad på att spela, men absolut inte mer och MM-systemet fungerade faktiskt förvånansvärt väl. Iallafall när man hade lirat sisådär 10-15 matcher och det har fått kalibrera sig en smula. Då närmade jag mig en... 30/06 Alltid tråkigt med dålig online attityd, den finns överallt så förvänta dig inget annat från andra spel ec. ;P Dock måste jag säga att efter 100+ matcher i betan så var det ofta en professionell/relativ bra stämning bland spelen. 30/06 Jag tycker faktiskt av någon underlig anledning att det är riktigt kul att titta på starcraft 1/2 matcher om de är kommenterade av någon som har hyffsat bra koll på spelet. Spela själv har jag gett upp med då jag blev överkörd å det grövsta utan att jag... 30/06 Jag hoppas som ovanämnare skriver, att detta fungerar bra. Testade betan ett bra tag tills jag gav upp när jag mötte vad jag trodde var 10 spelare MINST mot mig. Svaret jag fick var: "n00bs dont play betas, it is for l33ts!" Skrämmande attityd. 30/06
Skicka en rättelse