Amerikanska advokater säger att World of Warcraft och Facebook blir allt vanligare källor i deras mål.

Att våran personliga integritet krymper för varje social sajt vi registrerar oss på borde vara uppenbart för alla, det visar inte minst statistik från det amerikanska förbundet för skilsmässoadvokater. De berättar att 81% av deras medlemmar har använt, eller fått emot sig, bevis som har samlats in från hemsidor som Facebook, Myspace och Twitter. Även dina handlingar i onlinespel som #World of Warcraft kan komma att användas emot dig.

Ett exempel som Kotaku skriver om är en tvist där pappan i familjen krävde vårdnaden för parets gemensamma barn. När han via loggar från Blizzard och Farmville kunde bevisa att mamman spelat på tidpunkter hon skulle ta hand om avkomman fanns det inte så mycket att göra för försvarsadvokaten. Case closed, som de säger.

Fungerar ju redan så i Sverige. En inbrottstjuv stal en TV men halkade på väg från huset på den osandade uppfarten och skadade sig rätt svårt. Han anmälde familjen han stulit från, och även om han fanns skyldig till stölden fick familjen betala ett saft... 01/07 Bah. I brist på andra ord. Men ja, jag håller med om att det kanske signalerar en viss överlägsenhet som jag personligen inte associerar med. Meh. Vidare så vill jag påpeka generellt att om folk tror att yttrandefrihet där det överhuvudtaget kan förekom... 01/07 Stolt, det jävla ordet alltså.. 01/07 Stolt facebookvägrare, på proxy 24/7. 01/07 Ta konsekvenserna för vad man säger är ju samma sak som att yttrandefriheten inte finns alls till viss del! 01/07 det är väl inte konstigt, amerika är ju kända för sina kalle anka eller jan långben rättegångar. Rättvisa my ass! Vi skjuter ihjäl en snubbe men någon annan blir straffad, det är en lysande civilrättslig filosofi måste jag säga. kan vi inte införa det... 01/07 Tycker det känns vettigt. Alla får alltid säga vad de vill, men får ta konsekvenserna därefter. Att säga något på internet är generellt som att skriva något och sätta upp det på anslagstavlor så att andra kan se, eller i alla fall som att behålla en lju... 01/07 Men då har det kanske kommit något nytt som vi äldre är emot? :P 01/07 Jag hittade det. http://abclocal.go.com/wls/story?section=news/local&id=6937005 http://www.google.se/search?q=woman+sued+on+twitter&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a 01/07 Personliga uttryckssätt kan aldrig vara privatat så länge man lägger ut det på nätet. 01/07
Skicka en rättelse