Både #Sony och #Microsoft brukar på regelbunden basis trumma ut budskapet om att deras konsoler har många år kvar på nacken. Analytikerbolaget DFC Intelligence menar dock att de bästa åren är förbi för Xbox 360 och att försäljningen av hårdvaran kommer att minska framöver.

De ger flera anledningar till detta, bland annat att Microsoft historiskt sett har sysslat mest med mjukvara för företag och att deras underhållningssatsningar inte har blivit så framgångsrika. De menar att de är duktiga på att se vad andra har gjort bra och implementerat det i sina egna produkter men att den modellen inte fungerar på lång sikt i spelbranschen.

Sista rycket för Xbox 360?

Utmaningen nu ligger i att hålla försäljningen uppe så att de stora investeringar som gjorts för att ta fram hårdvaran betalar sig och där kommer produkter som Kinect in i bilden. Den rörelsebaserade kontrollen är också ett sätt ett försöka bredda målgruppen, något DFC är osäkra på kommer att lyckas.

Hursomhelst kommer försäljningen inte att stoppa tvärt, de tror att både Xbox 360 och Wii kommer att sjunka de närmsta åren medan Playstation 3 kommer att få en lätt ökning fram till 2011. Kanske får vi se nya konsoler annonseras på nästa E3-mässa?