Branschgranskare hävdar att Microsofts spelkonsol är i övre medelåldern och har sina bästa år bakom sig.

Både #Sony och #Microsoft brukar på regelbunden basis trumma ut budskapet om att deras konsoler har många år kvar på nacken. Analytikerbolaget DFC Intelligence menar dock att de bästa åren är förbi för Xbox 360 och att försäljningen av hårdvaran kommer att minska framöver.

De ger flera anledningar till detta, bland annat att Microsoft historiskt sett har sysslat mest med mjukvara för företag och att deras underhållningssatsningar inte har blivit så framgångsrika. De menar att de är duktiga på att se vad andra har gjort bra och implementerat det i sina egna produkter men att den modellen inte fungerar på lång sikt i spelbranschen.

Sista rycket för Xbox 360?

Utmaningen nu ligger i att hålla försäljningen uppe så att de stora investeringar som gjorts för att ta fram hårdvaran betalar sig och där kommer produkter som Kinect in i bilden. Den rörelsebaserade kontrollen är också ett sätt ett försöka bredda målgruppen, något DFC är osäkra på kommer att lyckas.

Hursomhelst kommer försäljningen inte att stoppa tvärt, de tror att både Xbox 360 och Wii kommer att sjunka de närmsta åren medan Playstation 3 kommer att få en lätt ökning fram till 2011. Kanske får vi se nya konsoler annonseras på nästa E3-mässa?

12 miljoner låter ändå lågt, har vaga minnen av att det sagts att det finns 11-12 miljoner återkommande Home-användare, vilket talar för att antalet psn-användare är betydligt högre. Fortfarande förfelat att påstå att ALLA ps3-användare skulle behöva... 06/07 Samtliga Xbox live användare är inte alla med en Xbox då heller.... PSN uppges ha 58 miljoner konton (men de flesta är ju då till PSN för PSP / PSP GO (som verkar kräva PSN för att kunna köpas spel till). Angående 60% av live är pga av en enda spelserie... 06/07 the_o, "samtliga psn användare" är inte "ALLA med en PS3", det var vad jag menade. Antalet enheter, inte antalet konton i respektive onlinetjänst. Men jag gissade på att det var nåt sånt som avsågs EDIT: och "As of June 2010, there are now over 50 milli... 05/07 Är det inte ett misslyckande för Live om hela 60% av de som abonnerar primärt gör det på grund av en enda spelserie? Det är väl sådana siffror som gör att Activision funderar på att ta betalt för online-spelandet för att de själv ska få en större del... 05/07 PS3 announcade 14 miljoner användare av PSN för några veckor sedan(på e3). Kan så även vara att de räknar in PSP och eller PSP GO användare, men det ska jag låta vara osagt. Xbox live announcade lite tidigare men i ungefär samma skede ett användarantal... 05/07 Huh? Sist jag kollade så diffade det ~5 miljoner enheter mellan 360 och ps3 worldwide, får inte ihop matten där :) 05/07 Detta är inte ett dåligt uttalande av Kotick, för att bevisa min poäng angående Call of duty... http://www.eurogamer.net/articles/60-percent-of-xbl-subs-exist-for-cod-kotick I princip betyder det att om COD serien skulle ha lika många spelare på PS3 så... 05/07 Japp, ska bli spännande, även om jag inte är så intresserad av move egentligen av samma anledning som wii inte tilltalar mig - men testa ska jag =) Kollade upp angående XMB vs Xbox dashen så är faktiskt XMB mer en kopia isåfall då Xbox dashen bygger på... 05/07 Hela den här vifthistorien får vi väl se hur den faller ut, jag kommer förmodligen att skaffa båda lösningarna iaf. Känns dock som att det behövs NÅN form av taktil feedback för att spelande ska bli bra, risken är att spelen blir ännu ytligare än wii-sp... 05/07 Jag får hålla med dig om XMb vs dash såtillvida att smaken är lite som baken, men att xbox dashboard är lite enklare tack vare mindre "plottrighet" tror jag väl att du kan hålla med mig om ? (även om de har offrat inställningsmöjligheter för enkelheten)... 05/07
Skicka en rättelse