#Square Enix meddelar käckt att #Final Fantasy XIV försetts med premiärdatum - den 30 september slås de digitala portarna upp för det massiva onlinerollspelet, skriver Gameranx. Datumet gäller endast Windows-versionen av spelet - om du tänkt dig att lira PS3-upplagan får du ge dig till tåls tills i mars nästa år.

Om du plockar fram den stora plånboken och köper upp dig på samlarutgåvan får du tillgång till spelet redan den 22 september. Betatestning av Windows-upplagan väntas dra igång i början av denna månad. Om du ännu inte ansökt om att få delta är det hög tid att göra det nu.

Minimumkraven lyder som följer:

Operativsystem: Windows XP / Vista / 7
Processor: Core 2 Duo (2 GHz) / Athlon X2 (2 GHz)
Internminne: 1,5 GB (XP) / 2 GB (Vista / 7)
Grafikkort: Geforce 9600 (512 MB) / Radeon HD 2900 (512 MB)

Tack till Arizato för detta #nyhetstips!
En av fördelarna i FFXI, helt klart. Det räckte med att man sprang till ett mog house och bytte klass. En sak jag störde mig på var dock, om jag inte minns helt galet, var att de olika städernas AH inte var länkade till varandra. Störde mig något enormt... 02/07 Att ett spel utvecklas PÅ en PC betyder inte att det utvecklas FÖR den plattformen i första hand. 02/07 Nja, inte direkt. FFXI var billigare jämfört med WoW till exempel. 02/07 ... 02/07 Hahahaha... *torkar bort tårar*.. Låt mig... Hahaha... :D Good one! 02/07 Final Fantasy till PC före PS3? That's a new one. Inte för att jag bryr mig om FF, men definitivt en intressant utveckling. Skumt bara att det inte sker oftare, eftersom alla spel ändå utvecklas på just PC från första början.... 01/07 Ja, det är samma system som i XI. Vilket äger. Älskar XI, och hoppas att XIV blir lika bra. :) 01/07 Är det samma system i XIV som i XI alltså? Gött det i så fall. Gillade att det räckte med att man skapade en gubbe och sen lvlade de klasser man ville på den. Det underlättar en del och känns smidigt. Speciellt om dom skulle införa mounts och grejer som... 01/07 En grej med just FFXi och FFXIV är dock att det kostar mer ju fler karaktärer du har :p Dock inte särskilt mycket, och man kan ju ha alla jobb på en character slot så. Dessutom finns det något som heter "retainers" som fungerar som NPC-bankkaraktärer/sh... 01/07 Fattar inte folk som frågar efter priset på ett mmo, alla kostar typ exakt lika mycket och har gjort i 10-15 år 01/07
Skicka en rättelse