En undersökning av Ipsos MediaCT (via MCV) gör gällande att 64 procent av alla spelare föredrar fysiska skivor framför nedladdade spel. Det är en högre siffra jämfört med tidningar (63 procent), filmer (51 procent) och musik (45 procent).

Tänkbara förklaringar till att spelare är mer sugna på fysiskt i större utsträckning än andra kan framförallt kanske förklaras med begagnathandeln, som är så gott som obefintlig på de andra hållen. Värt att notera är dock att undersökningen endast utgick ifrån konsolspelare. Sannolikt hade alltså siffran blivit lägre om pc-spelare inkluderats, med tanke på de framgångar som digitala distributionstjänster som exempelvis Steam haft via formatet. Över 1000 spelintresserade medverkade.

Det ska vara fysiska spel. 08/07 Super Nintendo kassetter - ganska bra. 08/07 Fysiska spel så jag kan sälja dem på tradera när jag spelat ut dem! win! 08/07 Och? Vem fan bryr sig ett dugg om det? Speltillverkaren har redan fått vad dom ville ha för sitt spel, ska dom ha mer än så får dom utveckla ett månadsbetalsystem för sina spel... Men oj! Det existerar ju redan! See what I just did? 07/07 Enkätundersökning? Det var väl och ta i? En enkät brukar räcka... Annars kör vi Steam, bra skit det där... 07/07 Jag gillar att ha min fysiska spelsamling. Känner mig stolt över att verkligen ÄGA spelet fysiskt. Håller med Mr.Bravo och IcePillow! 07/07 Steam är ju det bästa som finns, jag hatar fysiska spel, tappar bort cd-nycklar och allt möjligt, måste jonglera skivor i läsaren bara för att spela ett spel. Med Steam kan man vara vid vilken dator som helst, även en mac, logga in på kontot sen är det... 07/07 Tyckte jag också för nåra år sedan, tills man insåg att det inte alls var så kul när skivorna började paja, spel tappades bort, serialnycklar försvann, och inte minst spelsamlingen växte sig större än hyllorna. Optiska media har ju inte heller garantera... 07/07 "Digitalt media" via "Internet" är framtiden för typ allt och så även för spel något annat vore bara konstigt. Har man en bra länk och lite lokal datakraft så kommer man troligen inte att köpa ett spel utan betala för att få "stream-spel".. Och problemt... 07/07 Jag vill ge dig ett + men jag kan inte x) 07/07
Skicka en rättelse