I en Financial Times-intervju säger #Activision Blizzard-chefen Bobby Kotick att 60 procent av alla Xbox Live-prenumerationer endast existerar för att spela Call of Duty på.

- Vi har hört att 60 procent av Microsofts prenumeranter i princip är på Live tack vare Call of Duty, säger Kotick.

Om denna uppgift stämmer är det i sådana fall ändå inget som Activision tjänar några pengar på, och detta vill den gode Bobby ändra på.

- Vi deltar inte finansiellt i den inkomstströmmen. Vi skulle verkligen vilja ha möjlighet att ge mycket mer värde för de här miljoner spelarna på Live, men det är inte vårt nätverk. Konsoler gör ett väldigt bra jobb i att supporta spelaren. [Men] om vi ska kunna vidga vår publik kommer vi behöva andra sätt.

Sedan tidigare har Kotick velat ha någon form av prenumeration för framtida Call of Duty-spel. Den 9 november släpps #Call of Duty: Black Ops till Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Det släpps utan månadskostnader.

Spelar folk halo fortfarande? 11/07 URSÄKTA MED CAPS! Men Halo 3 är världens största online spel på konsol genom tiderna, det är över 9 miljoner spelare och 67% av alla som äger en Xbox 360 har Halo 3 med Xbox Live Guld, så dröm på lite mer Activision, för det kommer aldrig att hända.8) 10/07 Wow. "Vi har hört att det är så." Snacka om tomma ord bara för att skryta och (igen) öppet säga att allt han är ute efter är pengar. Kom igen nu fru Fortuna. Trafikolyckor är väl till för sådana personer? Undrar om hans uttalanden är del av ett aktivt... 09/07 Jamen snälla du.. Presidenten är galjonsfigur för kapitalismen och han har våta drömmar om att alla amerikanska företag hittar nya sätt att tjäna pengar på resten av världen. Tror att det är dags att du tar av dig naivitetsmössan och börjar läsa nyheter... 07/07 Haha... 07/07 Han har ju sålt spel till dessa 60%. Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket. 07/07 Om denna uppgift stämmer är det i sådana fall ändå inget som Activision tjänar några pengar på, och detta vill den gode Bobby ändra på. Och så ska det vara!!! 07/07 Som vanligt kommer det bli såhär: http://cache.gawker.com/assets/images/kotaku/2009/11/1258035395841.jpg Eftersom folk inte har någon ryggrad så driver självklart Kotick business på detta sätt. Han kan säga vadsomhelst, folk kommer ändå, efter sina högl... 07/07 Hmm.. Kanske man skulle prova... Inte för att jag är nån vidare bra fps spelare, men alltid varit emot fps på konsoll, då jag tycker att man ska använda mus o tangentbord... Men har svängt i frågan, och största fördelen jag ser med det är att flm har... 07/07 Varför skulle de tvinga dem att släppa ett ofärdigt spel? 07/07
Skicka en rättelse