Speljätten #Blizzard Entertainments senaste tilltag kommer helt säkert att uppröra många gamers som avnjuter nätets trygga anonymitet. I och med den stundande releasen av det kommande strategispelet #Starcraft II: Wings of Liberty kommer nämligen all forumaktivitet på sajten Battle.Net att kräva att du redovisar ditt fullständiga för- och efternamn.

Så här säger företaget i ett uttalande signerat moderatorn Nethaera:

- Den största förändringen är att alla som skriver eller svarar på en post i officiella Blizzard-forum kommer att göra det med sitt Real ID - det vill säga deras riktiga för- och efternamn - med valet att även visa namnet på en in-game-karaktär jämte det. Dessa förändringar kommer att lanseras på alla Starcraft II-forum strax innan lanseringen av den nya community-sajten innan spelets release 27 juli. World of Warcraft-relaterade forum kommer att genomgå samma förändring lagom till Cataclysm. Gamla klassiska Battle.Net-forum, till exempel de för Diablo II och Warcraft III, kommer att flytta till en ny forumsektion i samband med att Starcraft II-communitysajten sjösätts och från och med det datumet också kräva ett Real ID för att posta.

#Blizzards tidigare uttalanden om att Real ID-funktionen endast skulle utgöra ett alternativ jämte de vanliga kommunikationssätten stämmer alltså inte helt överrens med deras nya planer. Om det här är ett tilltag för att stävja så kallat forumtrollande förtäljer inte historien.