Nintendos bärbara konsoler har en historia av att vara hårt påverkade av piratkopiering. Många är de som köpt ett chip till sin DS och på så vis fått tillgång till snart sagt alla spel som släpps på en enda kassett. Ett tilltag som så klart är olagligt. I en intervju med CVG avslöjar dock #THQ:s VD Ian Curran att #Nintendo själva tror starkt på sin nästa lansering 3DS - så starkt att de tror att piraterna inte kommer lyckas knäcka den:

- Det som gör mig mest upphetsad är att teknologin som krävs för att stävja piratkopieringen finns inbyggt i det här systemet, säger Curran. DSi slog i viss mån ned mot piraterna, men 3DS kommer att gå ännu ett steg längre. Jag frågade faktiskt Nintendo hur den här teknologin fungerar och de sade att det var väldigt svårt att förklara för att den är så sofistikerad. De tror att 3DS har den teknologi som behövs för att stoppa det här [piraterna].

Inga tekniska detaljer avslöjas alltså. Vi gör en kvalificerad gissning och tippar att det har någonting med den digitala distributionstjänst som Nintendo planerar att lansera för konsolen att göra.

Nej, jag hittar det inte - posta en länk, annars tror jag att du svamlar. 13/07 De skröt om att deras skydd var oknäckbart (som alla) men med deras senaste tilltag så tog det faktiskt väldigt lång tid (i sammanhanget) innan det knäcktes. Men som med allt så knäcktes det i vilket fall till slut. / LordDaimos 13/07 Nej, men hitintills så är inte den möjligheten tillgänglig. Det var den första funktionen som efterfrågades på 360, och trots att den varit crackad i flera år så tycks inte den funktionen skapas, återigen så kan "crakarna" tjäna för lite på en sådan mod... 13/07 http://e-articles.info/e/a/title/The-Difference-Between-Hackers-and-Crackers/ 13/07 http://sv.wikipedia.org/wiki/Crack_%28programmering%29 13/07 Jag lovar att det kommer att gå att piratkopiera... T.ex någon hade jailbreakat den nya iphonen på några minuter. 13/07 Eh! Drömmer de? Första det kommer hända är piratkopiering :) inte för att man tycker om det men det är sanningen :(... Jag är emot sånt men men... Lets see! 13/07 skröt inte ubisoft också om ett "O-knäckbart skydd" 10minuter efter det lancerades hade några nördar (antagligen för att jävlas) knäckt det.... 12/07 Haha, och detta tror verkligen Nintendo på? Efter att Nintendo släppte DSi så har jag för mig att det bara tog någon månad innan M3 gänget släppte M3i Zero, med ypperligt stöd både för DSi och DSi XL. Om Nintendo tänker göra något nedladdnings- och veri... 12/07 En relevant fråga i sammanhanget är väl (för mig i alla fall) om man fortfarande måste släpa runt på 500 spelkassetter till sin "portabla" spelmaskin. Det är väl en minst lika viktig faktor? Är ju onekligen smidigare att ha alla spel direkt på ett minne... 12/07
Skicka en rättelse