Borås Tidning skriver att Skatteverket är ute efter Dreamhack, då den svenska myndigheten anser att de har rätt till 25 procents moms på Dreamhacks biljettpriser. Sedan tidigare har Dreamhack fått delvis rätt gentemot Skatteverket i förvaltningsrätten, men nu överklagar alltså myndigheten förvaltningsrättens beslut till kammarrätten.

Bakgrunden till tvisten handlar om att Skatteverket vill beskatta entréavgiften som en enda tjänst. Detta skulle - enligt Borås Tidning - innebära att verket får möjlighet att ta ut än högre skattesats än de annars har rätt till.

Vilka följder det kan bli för Dreamhack om Skatteverket vinner i kammarrätten är naturligtvis svårt att sia om utan att ha tillgång till alla uppgifter, men givetvis skulle det vara ett stort bakslag för eventet som kallar sig självt "världens största digitala festival".

Tack till wesman för detta #nyhetstips!
En riksdagsledamot är inte en "normal" person. Därför tjänar dessa mer. Dessutom så är det 55000kr de får och de skattar precis som du och jag. De betalar moms och tv-avgift (alla betalar inte tv-avgift, men det är det inte bara ledamöter som bestämmer... 26/07 jag håller med allihopa här . vi betalar skatt från första dagen vi får pengar på våra FÖRSTA bank konton till den sista dagen vi har något på dem. men vi ska stendigt mjölkas medans politiker =)(/&% lätt ska få 60.000 kr+ varge månad när en NORMAL pers... 26/07 Dom kontrollerar så att företagen betalar rätt skatt som då skall gå till oss alla. Du borde snarare ta och läsa på lite t.ex. Samhällskunskap. Förhoppningsvis är du så pass ung att du har ett par år kvar på de kurserna. 20/07 Om du står för det, får du ge mig ett pm, med ditt namn, så ska jag självklart visa andra vad du tycker! Tycker det du skrev är helt iq befriat, Tänk på vad du skriver. 16/07 Dags att återinföra tjänstemannaansvaret så att de här små äckliga människorna kan ställas till svars för att de missbrukar sin arbetstid= mina skattepengar. 16/07 Nu tror jag du är helt blåst, sluta hitta på saker. 16/07 Det finns mycket okunskap i den här tråden. Läs en tidning och få ett grepp på hur det fungerar i verkligheten. Remus och 7an är perfekta exempel på folk som bör ta till sig ovanstående förslag så ni har lite kött på benen när ni får rösta om ett par... 16/07 Det är många tokiga inlägg i den här tråden, men ditt tar nog priset, vet inte ens var jag ska börja... Försöker du kasta in brandfacklor eller är du allvarlig? 15/07 Ja, precis. Det är mycket bättre med ett parti som sysslar med raslära och tvångssterilisering av genetiskt underlägsna och oönskade individer, alltså Socialdemokraterna. Socialdemokraterna kan jag erkänna var utmärkta under folkhemstiden, 1950-1970.... 15/07 Eeeh,,, ni som kommenterar inser väl att skatterna går till att betala skolor, vägar och sånt? Hahah du kan inte vara mer fjärran från verkligheten! Dessa skatter betalar girbukarnas d.v.s politikernas löner och feta fallskärmar. var faan är våra nya... 15/07
Skicka en rättelse