Legendariske speldesignern Tim Schafer är minst sagt kritisk till Bobby Kotick i en Eurogamer-intervju. Schafer, vars studio #Double Fine Productions en gång i tiden jobbade med #Brutal Legend åt #Activision, tycker rent ut sagt att herr Kotick beter sig som en riktig skitstövel och att han "inte är bra för spelbranschen".

- Hans skyldigheter är mot aktieägarna. Men han behöver inte bete sig så illa för det, eller? Jag tror han kan sköta det på ett sätt utan att vara en total skitstövel. Det borde vara möjligt. Men det är inget han är intresserad av.

- Han gör ett stort nummer av att han inte gillar spel, och jag tror inte den attityden är bra för spel i allmänhet. Jag tycker helt enkelt inte att vi är en widget-industri. Vi skulle kunna närma oss det hela som vi närmar oss tvål, där du endast försöker göra den billigaste tvålen. Han har definitivt den där widget-attityden. Jag tycker inte att han är bra för spelindustrin. Du kan inte bara hoppa på något när det är populärt och sedan krama livet ur det och sen gå vidare till nästa. Förr eller senare måste du skapa något, bygga något.

Schafers förhoppning är att Kotick förr eller senare går vidare till någon annan industri, och föreslår vapenindustrin eftersom där finns än mer pengar att tjäna. Så, eh, Bobby "Bazooka" Kotick nästa, kanske?

På bild: Bobby Kotick på glatt humör.