Att #Blizzard tagit lång tid på sig med utvecklingen av det efterlängtade strategispelet #Starcraft II: Wings of Liberty kommer knappast som någon nyhet för den som följt spelbranschen under de senaste tre åren. Den andra delen i serien avtäcktes som bekant under World Wide Invitational i Seoul 2007, men faktum är att de kaliforniska utvecklarna filat på spelet sedan 2003.

Att det har varit dyrt att hålla igång ett så pass stort projekt under så pass lång tid kan vi naturligtvis förutsätta, men riktigt hur mycket pengar har det massiva projektet egentligen kostat? Sajten BigDownload meddelar idag att tidsskriften Wall Street Journal säger sig ha ett svar i vilket de uppskattar att utgivaren #Activision Blizzard avsatt en budget på totalt cirka 100 miljoner dollar - eller drygt 700 miljoner svenska kronor med dagens kurssättning - för uppföljaren till 1998 års största strategikalas.

Värt att notera är dock att Wall Street Journal inte hänvisar till någon namngiven källa.

Uppdatering: Blizzard har rättat uppgifterna, skribenten på Wall Street Journal blandade ihop Starcraft 2 med World of Warcraft.

tror inte blissard har lagt ut 700milj på detta spel. har inte testat de och kommer inte göra det innom en snar ftammtid. blizzard är snåla utav bara he***** så det är möjligt kanske 2-300 milj men fan inte 700. omm blizzard inte lägger ut mer en 2 doll... 26/07 100 miljoner dollar är väl ungefär så mycket de tjänar varje månad på World of Warcraft. Alltså borde de kunna göra ett nytt Starcraft varje månad! 21/07 Tror du verkligen att Diablo III kommer vara under utveckling i lika många år som Starcraft 2 har varit??? 20/07 Folk har verkligen inte förståelse av hur svårt det är att göra ett bra balanserat RTS som samtidigt har variation emellan enheter och raser. När det gäller grafiken är SC2 skitsnyggt på max inställningarna. Döm inte SC2 efter de screenshots ni ser här... 20/07 Sjuka pengar...Kan dom inte slänga in iaf 80$ och göra ett Blackthorne 2 XD 20/07 Du bara kan ju inte säga att Blizzard slarvar med sina spel! Blizzard är perfektionister, pedantiska när det kommer till deras spel. Deras produktvård och strävan efter balans i sina spel är deras kännetecken. Att WoW lever än idag med så oerhört många... 20/07 Oj, det var ett par^^ Blizzard är helt klart min favoritutvecklare inget annat. Men jag är orolig över utvecklingen som började ske efter de gick ihop med activision. Följer man företaget och dess spel, så förstår man varför. Grafiken som vissa verkar... 19/07 Jag brukar tala om "The Four Gods" när jag talar om PC spel. Dom är följande: BioWare Blizzard Valve iD Software 19/07 Börjat slarva med sina spel? Vilka spel har de släppt sedan WoW (förrutom WoW-expansioner)? På vilket sätt är de nonchalanta mot sina fans? De svarar ju på frågor dagligen... 19/07 Småpotatis för ett bolag med 2,7miljarder dollar i kassan. Tror däremot det är lite om man ser till marknadsföring av spelet. Ni är alla helt fel ute, tänk på utvecklingen asien haft den senaste tiden. Spelet kommer sälja lätt 7-10 miljoner ex. 19/07
Skicka en rättelse