Att #Blizzard tagit lång tid på sig med utvecklingen av det efterlängtade strategispelet #Starcraft II: Wings of Liberty kommer knappast som någon nyhet för den som följt spelbranschen under de senaste tre åren. Den andra delen i serien avtäcktes som bekant under World Wide Invitational i Seoul 2007, men faktum är att de kaliforniska utvecklarna filat på spelet sedan 2003.

Att det har varit dyrt att hålla igång ett så pass stort projekt under så pass lång tid kan vi naturligtvis förutsätta, men riktigt hur mycket pengar har det massiva projektet egentligen kostat? Sajten BigDownload meddelar idag att tidsskriften Wall Street Journal säger sig ha ett svar i vilket de uppskattar att utgivaren #Activision Blizzard avsatt en budget på totalt cirka 100 miljoner dollar - eller drygt 700 miljoner svenska kronor med dagens kurssättning - för uppföljaren till 1998 års största strategikalas.

Värt att notera är dock att Wall Street Journal inte hänvisar till någon namngiven källa.

Uppdatering: Blizzard har rättat uppgifterna, skribenten på Wall Street Journal blandade ihop Starcraft 2 med World of Warcraft.