Akira Yamaoka är kanske inte ett japanskt namn man namedroppar till lika stor allmän förtjusning som Shigeru Miyamoto eller Hideo Kojima. Men om vi lägger till att herr Yamaoka bland annat bidragit med så gott som all musik i Silent Hill-spelen (och även arbetat som producent på serien) så är det nog fler som nickar uppskattande. Det suggestiva, krypande vansinnet som långsamt drog allt närmare och närmare tack vare den blytunga ljudbilden till skräckspel som #Silent Hill 2 är det nog få som glömmer.

Därför är det nu trist att behöva skriva om ett rykte som gör gällande att Yamaoka lämnat #Konami efter 16 års tid, och att det i dagsläget är oklart om han kommer fortsätta jobba inom spelbranschen eller ej. Om ryktet stämmer är det såklart så gott som uteslutet att han lär återvända till Silent Hill och Konami, i vilket fall.

Konami själva har inte gått ut med något officiellt i ärendet, men enligt den anonyma ryktesspridaren var det flera veckor sedan Yamaoka slutade, och i dagsläget påstås han befinna sig i Europa "på semester". Så... håll koll när du är ute och promenerar på stan!

Nedan: Yamaoka lirar gitarr på Play!-konsert i Stockholm.