En patensökan visar teknik som gör att två spelare kan spela på samma skärm utan splitscreen.

Sedan en tid tillbaka nämner Sony 3D i varje pressmeddelande, de sätter fokus på djupet skulle man kunna säga. En patentansökan visar dock att de har fler planer för de fula glasögonen - splitscreenfri multiplayer på samma skärm till exempel.

Istället för att servera vardera öga med en egen vinkel för att skapa 3D ska tekniken skicka separata vyer till två spelare och på så sätt eliminera behovet av att dela på skärmen. Smått genialiskt när man greppar konceptet. Eller?

Källa? Min bedömning är att detta är bortom all rimlighet. Hdmi 1.4 stödjer inte heller högre framerate än 24fps för 1080p i 3d (länk (http://www.electronichouse.com/article/hdmi_1.4a_spec_addresses_broadcast_3d)), och detta är knappast tillräckligt för... 23/07 25 fps är inte i närheten tillräcklitg för att ett spel ska se bra ut. Duger knappt ens för tv egentligen. Och att PS3'an skulle ha så mycket mer prestanda att ge är rent skitsnack. CPU'en har nog mer att ge ja, men inte den som skulle behöva jobba för... 22/07 Låter riktigt najs! Synd att 3D-tekniken inte lockar ett dugg. 21/07 Umm, du är ju helt ute och cyklar... 3D TV funkar så att det skickas 2 olika bilder med 60hz frekvens, glasögonen flimrar och visar en bildruta per öga. Nu vill Sony visa varannan bildruta till två olika spelare, dvs, du har 2 par brillor, tittar på sam... 21/07 Haha, jovisst var det så. Och så tog man ju självklart fram en skiva wellpapp och delade skärmen med så man inte kunde tjuvkika. :P Elr så köper man en tv med dubbla tuners. :P 21/07 Man kan säkert knåpa ihop roliga ko-op pusselspel där varje spelare ser olika saker och tvingas samarbeta för att lösa diverse uppgifter. 21/07 Riktigt innovativt! Med en sån teknik borde det gå att kolla på två olika tv-kanaler samtidigt på en tv. 21/07 Visst finns de en möjlighet att grafiken sänks, men med tanke på att Killzone 3 kommer klara 3d med max grafik i 1080p så har jag svårt att se att andra spel kommer ha problem med denna sorts splitscreen. Sen lär ju inte alla spel använda sig av denna... 21/07 Jag har aldrig sett 3d på ps3, men en 3d-frame (=två bilder) tar dubbelt så långt tid att rita ut och ps3:ns gpu blir knappast snabbare av 3d-stödet. Därför måste du, för att kunna ha samma grafik som i 2d, antingen miska upplösningen eller acceptera... 21/07 Men vad ska man annars ta patent på, den är ju ganska specifik? Det är ju just denna typ av idéer som patent alltid varit till för att skydda. Sony kan mycket väl ha tagit patent, inte primärt för att tjäna pengar, utan för att skydda sig mot att någon... 21/07
Skicka en rättelse