#Electronic Arts varslade som bekant 1500 anställda nyligen, och har dessutom lagt ett antal spelprojekt på is tills vidare. Nu säger också företagets chef, John Riccitiello, att planerna att reducera antalet spelsläpp under 2010 från 50 till 40 utgivna titlar inte nödvändigtvis stannar där. I framtiden är det möjligt att världens näst största tredjepartstillverkare "bara" släpper 30 titlar om året.

Enligt Riccitiello kommer EA också satsa ännu hårdare på digital distribution och casual-spel, och han säger också att det inte är omöjligt att dessa typer av spel och distributionssätt förr eller senare kommer bli viktigare än den traditionella, boxade spelförsäljningen i spelbutikerna.

dra ner det till 3 kanon spel så blir jag glad ,och sen får de väll släppa sina årliga sportspel om de måste. 03/12 Steam sätter inga priser. Det är de speldistributören som gör det. Det finns flera Steam-spel som har lägre pris i euro än dollar, där de som säljer spelet korrekt justerat priset för valutakurserna. T.ex. Torchlight som jag köpte på Steam, det kostade... 03/12 40 spel låter mycket det också men så äger dem ju väldigt många utvecklare som i sin tur utvecklar en del spel. Får hoppas att det blir en blandning utav standard-spelen (Fifa,NHL, NBA osv) och nya titlar. 03/12 Det är Steam som sätter priserna och de ersätter $ med € för de lokaliserade priserna. Det är förjävligt att det kan göra så men jag har en bekant i Storbritannien som köper spel åt mig med pund, där det är ordentlig valutakonvertering, sedan skickar... 03/12 Tydligen inte bara jag som hade i tankarna att det borde producerat kvalité istället för kvantité. 03/12 Använder man proxy som hotspotshield så är inga spel låsta på D2D, bar att veta... Sen är det väl synd att EA ska släppa färre spel, färre nyheter och bara fler sportspel som NHL/NBA/Fifa m.fl. De unika titlarna blri förlorare, men då blir väl alla casu... 02/12 De får gärna reducera det till 1 spel bara det är bra. 02/12 Oftast ännu billigare på play.com. Brittisk site med fri frakt i Europa. Eller så kan man alltid kolla Direct2Drive för vissa titlar. De flesta är dock "låsta" för US/Canada, men vissa som typ Operation Flashpoint gick att köpa för typ $29 USD, det blir... 02/12 Färre spel och mer kvalité tack! 02/12 Färre EA-spel låter mer som ett löfte snarare än ett hot. 02/12
Skicka en rättelse