Svenska distributören tillika utvecklaren Nordic Games Publishing har varit på tapeten allt oftare den senaste tiden. Efter att tidigare i juli ha visat upp en uppföljare till det Wii-exklusiva karaokespelet #We Sing kommer idag ett nytt styrkebesked. Fyramannastudion har förvärvat rättigheterna till Robbie Williams namn, utseende och CV i det kommande #We Sing: Robbie Williams.

Enligt det pressmeddelande som skickats ut kommer spelet att bygga på ett liknande koncept som de tidigare spelen och innehålla en låtlista som stavas Angels, Rock DJ, Let Me Entertain You och She’s The One med flera. När vi når företagets VD Pelle Lundborg för ett par korta frågor är han på semester i Spanien men svarar gärna ändå. Så här lät det.

Varför valde ni just Robbie Williams?

- Han är en stor artist som sålt massor av skivor och har väldigt många bra musikvideor. Vi har 32 låtar med i spelet tror jag och 30 av dem hade redan schyssta musikvideor. I de två fall där vi inte hade några videor så har vi använt livemontage från Robbies konsert på Royal Albert Hall.

Hur ser ert samarbete ut?

- Precis som alla andra stora artister så har han en PR-avdelning som sköter alla hans bokningar och liknande. Vi har suttit i många möten med dem, nu senast igår, men Robbie själv deltar inte på dessa.

Är det här ett steg mot ökad konkurrens med exempelvis Lips och Singstar?

-Nja, vi försöker inte tävla med Sony och Microsoft direkt. Vi håller oss till vårt område och trivs bra med det. Det första We Sing sålde 300 000 enheter. Vi hade varit nöjda med 50 000.

Spelet släpps till Wii i samband med releasen av albumet In And Out Of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010 i oktober.

Skicka en rättelse