Arbetet med att locka MMO-folk till #Age of Conan rullar på och i början av nästa år slängs ett nytt bete ut - en rejäl uppdatering. #Utvecklarna beskriver den som en av de mest omfattande uppdateringarna hittills, med en rad tunga nyheter och förändringar i innehållsförteckningen. Vi tar dem i tur och ordning.

  • Guild Renown - ett gameplay-inslag som innebär att allt de individuella medlemmarna i en guild gör påverkar hela guilden. Grupplevlande, om man så vill, och inledningsvis ligger level-taket på 20. En gång per vecka sammanfattas vilka guilds som varit mest framgångsrika, dels i poängjakten, dels i underkategorierna valor, glory och artistry.

    Så social är din guild.

    Ära och berömmelse för gruppen ger tillgång till flera typer av belöningar, till exempel nya byggnader och dekorationer för guildens stad, nya kompanjoner, två player versus player-arenor, nya mounts med mera. Högre renown innebär att stadens handlare får in nya varor och quests.

  • Nytt raid-innehåll - En tredje dungeon-nivå vid namn Thoth Amon?s Stronghold där ni ställs mot Hyborias svåraste fiende. Sju bossfajter med både nya och gamla motståndare. Items, quests och loot väntar.

  • Slåss med Conan - Japp, det är vad det låter som: du viftar svärd tillsammans med den legendariska barbaren. Utvecklarna avslöjar inga konkreta detaljer, men nytt tier 3-loot, kraftigt klass-specifikt armor och nya fiender står på menyn.

Tier 3-innehåll med hög dregelfaktor.

Vi har som sagt inte fått något exakt releasedatum ännu, Funcom avslöjar inte mer än att patchen landar någon gång efter nyår. Vi återkommer med mer precisa besked så snart vi hör något.