I #Mass Effect tyckte #Bioware att de löst laddningsproblemet på ett bra sätt genom de hiss-sekvenser som styckade upp spelet mellan olika områden. Det var dock långt ifrån alla som uppskattade denna lösning, vilket har fått rollspelsfabriken att gå tillbaka till mer standardiserade laddningsskärmar i uppföljaren.

Hissar kommer finnas kvar i spelet, men när du behöver ladda in ett nytt område kommer istället en vanlig laddningsskärm upp som kommer ge spelarna intressant information och mysig grafik. Ironiskt nog har Bioware nu fått massor av kritik av besvikna fans för skiftet. Något som helt enkelt illustrerar att det aldrig går att göra alla nöjda.

Mass Effect 2 släpps den 29 januari till Windows och Xbox 360. Blir det ett köp nu när de förhatliga hissarna besegrats?

Precis, använd laddskärmarna för att visa upp all den info som annars bara ligger och skräpar i ens loggbok. De flesta orkar ju inte spendera tid med att läsa i den, men att använda ladd tid till det gör ju att all den information som finns om spelvärld... 13/12 Antar alla missade att laddningskärmen ska ha lite mysig info och grafik, o känner jag bioware så kommer det inte stå "Press X to do Y" med en svart bakgrund o en loopande 'laddare'. 08/12 Int fan tog det 30-45 sek. att åka ner till lastutrymmet. :D :D Inte på 360'n iaf. Laddskärmar med lite infotext på tycker jag förövrigt blir helt ok. :) 08/12 Dom kunde gjort om hissen istället, haft genomskinliga väggar så att man hissnar när man tittar ut, eller ha hissnande effekter på väggarna i hissen. 08/12 Klart en hiss är bättre än en bild. :P De hade ju kunnat utveckla hissidén en smula istället för att skippa den. :/ 08/12 Dead Space och Batman: Arkhan Asylum tycker jag har rätt bra laddningssystem med dörrarna som tar olika lång tid att öppna beroende på om det på andra sidan hunnit laddas in eller ej. Tror inte att många ens fattade att dom sega dörrarna i Dead Space... 08/12 Jag instämmer. Hellre hiss-åkande än laddningsskärmar. Instämmer även med att de kunde utvecklats lite. 08/12 finns ju inget tråkigare än laddbilder!? är väll roligare att stå och muppa i en hiss 08/12 hissarna bidrog ju till stämningen :) men men.. skit samma 08/12 Jaaa! The Darkness hade riktigt bra loading screens :D Tyvärr blev dom tråkiga när man sett alla olika snuttar ett x antal gånger. The Darkness är ett av dom tre bästa spelen jag spelat i mitt liv btw^^ 08/12
Skicka en rättelse