I en intervju på officiella #Capcom-webbsajten säger #Resident Evil-meriterade Jun Takeuchi att han helst inte samarbetar med västerlänningar i sitt spelskapande. Detta på grund av kulturella skillnader. Samtidigt insisterar han på att #Lost Planet 2 kommer tas emot särskilt varmt just i väst, eftersom det japanska utvecklar-teamet fokuserat på att tilltala europeiska och amerikanska smaklökar främst.

Jag tror att västerlänningar verkligen uppskattar vår kännedom om denna västerländska genre och hur vi lägger till en japansk tvist till det hela genom att inkorporera våra egna idéer och material - och på så sätt särskilja det från vanliga västerländska tredjepersonsskjutare.

De enda bitarna som inte gjorts på plats i Japan är musiken samt röstskådespeleriet för de internationella versionerna av actionspelet. Andra skillnader mellan den japanska och västerländska marknaden, enligt Takeuchi, är att västerlänningar oftare föredrar att göra sina spelhjältar till alter-egon av sig själva, vilket han också tänkt på i Lost Planet 2.

Lost Planet 2 släpps till Xbox 360 och Playstation 3 tidigt nästa år, och kommer vid ett hittills okänt datum förr eller senare också till Windows.

Skicka en rättelse