I senaste numret av amerikanska Nintendo Power-magasinet avslöjar #Capcom planerna på att släppa #Mega Man 10 till WiiWare. Plattformstiteln är givetvis en uppföljare till förra årets retro-doftande #Mega Man 9 - ett spel skapat i samma anda som de klassiska NES-äventyren.

Mega Man 10 lär förmodligen också hitta ut till Xbox Live Arcade och Playstation Network, även om det endast är WiiWare-versionen som är bekräftad i dagsläget. En sak som vi åtminstone är övertygade om, redan nu, är att det kommer bli helt galet jäkla svårt. Dessutom ska det bli intressant att se om Capcom fortsätter på jämställdhetsspåret och skapar en kvinnlig robot (i den mån nu robotar har en könstillhörighet) att mangla även i uppföljaren.

Bilden är hämtad från Mega Man 9.

Posten efter din har rätt (rush finns INTE i Mega Man 2) och jo den (Mega Man Zero serien) dog ut (förhoppningsvid kommer något någon gång). Sant att det är samma värld men inte samma huvudperson. Det vore som att säga att Mega Man X är samma som Mega... 11/12 Rush kom i trean. I tvåan hade man ITEM-1 (svävarplattformar), ITEM-2 (jetsläde som bara åker rakt fram) och ITEM-3 (plattform som klättrar upp och ner på väggar). Grundläggande NES-allmänbildning för fan. 11/12 Är ganska säker att rush var med redan i tvåan, eftersom jag körde igenom det rätt nyligen. Antar att du inte äger en DS om du tror att Megaman zero serien dog ut. 11/12 Megaman Zero serien till GBA är utan tvekan den bästa serien av megamanspel. Synd att den dog. Men jag har inget emot en uppföljare till vanliga. För er som vill ha det till gamla konsoler. NEJ, ni vill inte blåsa i videokassetterna igen och för er som... 11/12 Är det här bara för wiiware eller kommer det också till DSiware? 11/12 Släpp det till NES ffs! Bryr mig väl inte så mycket.. 9:an kändes väldigt baklänges... Varken slide eller charge (gillar trean å fyran bäst, haha, flaming överflödigt, jag vet att alla andra älskar tvåan). 11/12 Retrospel är det enda man kan spela på de nya konsollerna ju... 10/12 Gärna! Säg till när Mega Man 9 släpps till SNES eller NES. 10/12 Ska bara klara 9 först, vet ej hur många ragequits det har bidragit till. 10/12 Varför vill man spela "retrospel" på nya konsoler? Skaffa the real stuff! 10/12
Skicka en rättelse