För några dagar sedan kom det officiella avslöjandet av #Dead Space 2 - ett spel vi i praktiken känt till sedan vattenfallen började rinna neråt. Mängder av ny information har nu letat sig ut på nätet och FZ är givetvis där och snappar upp varenda godbit likt en glupsk guldfisk i ett grodyngel-akvarium.

Precis som det ryktats så får Dead Space 2 ett flerspelarläge, japp! Nya rymdstationsområdet Sprawl får mer karaktären av en stad, vilket gör att vi kommer kunna förvänta oss skolbyggnader, kyrkor och stormarknader för mer varierande miljöer. Det sägs också att storyn kommer fokusera mer på karaktären Isaac Clarke (huvudpersonen) denna gången, och att spelet utspelar sig tre år efter händelserna på helvetiska Ishimura.

Utvecklarna utlovar också bättre tempo i uppföljaren med mindre förutsägbara fiender och en varierande känsla av att jaga och att bli jagad. Nya fiender som nakna spädbarn med förseglade ögon och avsaknad av läppar utlovas. Ja, på riktigt. För mer information om spelets nya bisarra fiender, handling och precis allt annat så hänvisar vi dig hit. Dead Space 2 ser ut att, liksom föregångaren, bli ett spel mina nerver aldrig kommer hålla för att spela igenom.

Rymdskräckisen släpps till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 vid ett hittills okänt datum. Låter nakna monster-spädbarn som något för dig?

Skicka en rättelse