I en nypublicerad intervju säger #Microsoft-chefen Aaron Greenberg att #Halo: Reach kommer bli 2010 års största spel. När #Sonys tunga #Gran Turismo 5-pjäs kommer på tal så skrockar han bara förnöjt och frågar sig: Släpps det nästa år? Greenberg tror inte att ens det hett efterlängtade bilspelet kommer nagga nya Halo-titelns försäljning i kanten.

Jag har sett nya minispel i år efter år nu, men jag har inte fått se att spelet [Gran Turismo 5] är klart. De släppte just PSP-versionen - det är kanske den de arbetat på? Jag är helt säker på att inget kan konkurrera med samma storlek. Halo: Reach kommer bli det största spelet år 2010.

Men vänta! Det kommer mera! Som svar på frågan om ifall Microsoft känner sig hotade av nästa års Playstation 3-exklusiviteter som #God of War III och #MAG ger Greenberg ytterligare något citatvänligt att bråka om:

[Under 2010] kommer vi göra tre saker väl. Ett, vi kommer fortsätta erbjuda bättre valuta för hårdvaran. Vi kommer fortsätta vara 100 dollar billigare än PS3. Två, vi kommer ha fler spel, fler blockbuster-exklusiviteter, oavsett genre. Tre: Lägg till alla underhållnings- och sociala nätverk. Det är vårt fokus; att fortsätta addera mer och mer valuta för pengarna. Konsumenterna röstar med sina dollar och än så länge har det gått bra, och vi har gott om självförtroende även inför nästa år.

Greenberg har siffrorna på sin sida, åtminstone delvis - spel som #Call of Duty: Modern Warfare 2 har trots allt sålt klart bättre till Xbox 360 än Playstation 3. Men med tanke på alla konsolexklusiva äventyr som båda maskiner kommer dragandes med under 2010 så lär det bli ett härligt spelår för såväl Sonytards som Xbots.

Skicka en rättelse