#Sony släpper i morgon en testversion av det hett efterlängtade #Gran Turismo 5. En så kallad time trial-demo dyker under dagen upp på Playstation Network, innehållande en bana (Indianapolis) och en bil (Nissan 370Z) i två utföranden.

Testversionen släpps i samband med att en andra upplaga av GT Academy kör igång. Det är en Gran Turismo-anknuten internationell tävling där vinnaren får delta i ett riktigt racingevenemang. Kvalet körs alltså i testversionen (till skillnad från förra året då det kvalades med #GT5 Prologue) och det pågår mellan i morgon och den 24 januari. För Sveriges del går de 20 snabbaste kvaltiderna vidare till en andra omgång. Vinnaren där tar sig till slutomgången där 20 racingess ställs mot varandra.

Vi fick möjlighet att köra testversionen under ett par timmar i går kväll. De första intrycken är att Gran Turismo 5 känns mer verklighetstroget och mindre förlåtande än GT 5 Prologue, bilen ger ett mer nervigt intryck. Mycket känns annars igen därifrån (menyer, ljud, inställningar...). Jämfört med #en viss konkurrent ges mindre feedback om vad som händer; när däcken är på väg att släppa skakar kontrollen mindre och det ges inte lika mycket ljudmässig feedback. Hårigt i början, men övning ger färdighet. Att köra med handkontroll är tämligen oförlåtande, som vanligt i GT-sammanhang rekommenderas ratt skarpt.

Gran Turismo 5 släpps i Japan i mars, men för den europeiska marknaden saknas ännu officiellt releasedatum.

Jag trodde först att jag laddat ner Outrun. Men sedan slog det mig att Outrun både är snyggare och roligare. 19/12 Den där länken leder till Gran Turismo 5 - Ferrari Full HD Replay [ Tokyo Game Show 09 ] ... rätt länk är: http://www.youtube.com/watch?v=vxS5YMAyYUs Tycker det skiljer VÄLDIGT mycket mellan det filmklippet och detta DEMO... man kan ju tro att de vill... 18/12 Prologue är typ ett halvspel. Tror dom släppte det så att dom skulle få in lite stålars till utvecklingen av gt5. Men det är helt ok, dom har sänkt det till 199 tror jag och det är det väl värt. Fysiken är lite simplare och mer förlåtande än i time tria... 18/12 Okej, jag må ha varit otydlig och jag var trött när jag svarade så jag ber om ursäkt för min attityd. :) Du som verkar insatt, vad är Prologue för något ? Är det ett demo eller vad, funderar nämligen på att köpa det. Tack på förhand. 18/12 Laddade ner det bara för att få lite ögongodis (visste inte om att grafiken var nerbantad), men sen kom jag på mig själv att jag hade riktigt roligt. Köra varv efter varv och försöka skala bort sekunder från tiden. Och jag gillar inte ens bilspel :) 18/12 Hade inte väntat mig så grym fysik från gran turismo. Kopplade man in ratten var standardbilen riktigt knepig att få en vettig varvtid med men när man lärde sig bilen var körkänslan riktigt bra! Detta var helt klart över förväntan då fysiken i Prolouge... 18/12 Trams, kör du med ratt eller? Bättre körkänsla har jag inte haft sen jag pillat med GTR evo. 18/12 Sluta upp med din attityd! Jag informerade bara dig om att detta är långt ifrån Gt5 har att erbjuda. Grafiken som du ifrågasatta är inte representativ för GT5 och jag visade detta med GT5 gameplay från Tokyo Game show. Där ser man viken hiskelig skillna... 18/12 Redmac, vi vet alla att du är helt såld på din älskade PS3:a så lägg ner med attityden, jag ger min åsikt om spelets realism som är skit för att vara en "simulator". EDIT: Viss spelet må vara en 200MB stor demo men av det lilla jag sett av spelet så bli... 18/12 Grafiken är nedtonad då detta endast är en time trail för tävlingen. Grafiken du sett på bilderna stämmer mycket väl. Bara se på denna film där personer spelar en mer fullständig variant av spelet: http://www.youtube.com/watch?v=-iS5emhZK00 Eftersom att... 18/12
Skicka en rättelse