I en nypublicerad artikel säger #Sony-anställde Masayuki Chatani att företaget skulle få "stora problem" om deras affärsverksamhet endast gick ut på "sell-and-forget"-modellen. Följande utläggning kommer på frågan om svårigheterna det medför att hålla igång onlinetjänsten Playstation Network, som i dagsläget är helt avgiftsfri.

Vi skulle möta stora svårigheter om vår affärsmodell berodde helt på sell-and-forget-modellen. Efter att vi säljer hårdvaran så fortsätter vi dock sälja produkter såsom innehåll och service. Vi kan också acceptera betalningar på allt fler olika sätt. Utöver engångsbetalningar i form av paketerad mjukvara finns också planer på månatliga betalningar eller avgifter för enstaka föremål.

Exakt vad Chatani menar med "månatliga betalningar" är givetvis fritt fram för spekulation, eftersom Sony-mannen inte specifierar sig mer än så. Att det kan röra sig om någon form av avgifter för framtida Playstation Network-tjänster är dock inte omöjligt, då vi så sent som för en månad sedan rapporterade att Playstation-chefen Kaz Hirai undersökte dessa möjligheter.

En möjlighet är exempelvis att de nuvarande PSN-funktionerna fortsätter vara gratis medan Sony introducerar nya funktioner endast för betalande användare.

Den tjänsten du snackar om kallas internet och den betalas redan. Tycker du det är rättvist att behöva betala för att få äta popcornen du precis har köpt? Ungefär samma grej. Du har betalat för både produkten och tjänsten och sedan kommer ett tredje för... 17/12 Allt du säger är ju gratis, förutom att kunna spela online. Sen får du tänka på att xbox live är fri från reklam. Lev o lär, inget är gratis i livet. Vad har datordelar med tillgång att göra? Ska jag kunna åka runt i min bil fast bensin ska jag få grati... 16/12 Jag tycker PSN är långt ifrån lika bra som live och jag skulle aldrig betala för att använda det. Då måste man utveckla det bra mycket mer. Däremot gillar jag PSstore och köper flera saker i månaden där, gamla PSone spel etc. 16/12 Ger blanka fan i consoler nummera, e fortfarande sur för att dom senaste final fantasy spelen bara kom ut till ps2 och ps3 när ska spel utvecklare fatta? pc version först och konsol version efter.:down: 16/12 som jag sa, men inte en jävel läser va man skrivet, de hoppar rakt in å kommenterar 16/12 som jag vet är de funktioner som är nu i PSN gratis, men de ska lägga in nya grejer som kommer att kosta, så jag är säker på att spela online är fortfarande gratis :) 16/12 Håller med, många verkar inte ens läsa hela artikeln heller före man postar. Och att ens bli arg för något som inte är officiellt eller bekräftat är ju bara retarded. 16/12 Det är väl för fan skitsamma vad man kan göra i USA och Japan eller Mars och Pluto. Dålig av Sony om dom ändrar sig, det här har dom ju framhållit som ett starkt kort, gör dom en vändning visar dom ju bara att MS har rätt och sviker sina kunder. :up:... 16/12 om man ska betala för att spela MP så byter jag till xbox 16/12 Big talk is just talk unless you're backing it up. 16/12
Skicka en rättelse