Är du en av dem som någon gång stört sig på plingande troféer eller achievements mitt i en dramatisk scen i det där höjdarspelet? Franska #Heavy Rain-utvecklaren #Quantic Dream har åtminstone uppmärksammat vilken inlevelse-förstörare som dessa meddelanden kan vara, och berättar för Kotaku om sin lösning på problemet. Enligt Guillaume de Fondaumiere ska alla troféer som spelarna låser upp endast visas vid väl valda tillfällen, för att inte störa flytet och inlevelsen i det psykologiska dramat.

Heavy Rain släpps exklusivt till Playstation 3 tidigt nästa år. Är Quantic Dreams lösning något som du tycker att fler spelutvecklare borde ta efter?

Håller med om att de är totalt överflödiga... eftersom man inte kan göra någonting nyttigt med det man får. =/ Men är nöjd så länge som det är möjligt att dölja dem när man spelar. =) 19/12 Tyvärr så kan inte alla utvecklare göra samma sak då man enligt Sony's och Microsoft's egna TRC/TCR regler måste visa Trophies/Achievements direkt när men erhåller dem. Detta företag har fått undantag vilket inte e så svårt att förstå med tanke på att... 18/12 Eller varför inte bara stänga av plingandet om det nu är så irriterande? På så sätt kan *alla* vara nöjda. 17/12 Låt folk få sina trofeér varje gång dom startar upp liret i menyn från föregående spel session. 17/12 Varför inte ta bort achievements(trophys) helt? Tillför absolut ingenting. 17/12 Flyg fula fluga.. ÅT SKOTTA! Ontopic: Vore ännu bättre om de la allihop i slutet av spelet, de flesta kan då stänga av och de kåta kan ju sitta kvar å glo. :up: 17/12 Men allvarligt. Fan vad pretantiöst. Jösses... På 360 kan man stänga av notifications. Kan man inte det på PS3? Jag gillar mina trofeer så det är inget jag har kollat närmare på. 17/12 Nu får man ju tänka på att det här ska vara en rätt så filmistisk upplevelse, och man kan ju själv tänka sig hur kul det skulle vara om det plingade till och dök upp en liten bild i ett hörn lite då och då när man kollar på film. 17/12 Jag kan se en poämg i det, men jag tycker aldrig att achivements har stört mig särskilt mycket. Dem är ganska diskreta, så det är ingen fara. 17/12 Blir orolig när man gjort något stort för en achivement så kommer inte bekräftelsen upp när man är klar, så sitter man där ett par sekunder och är orolig att man gjorde något fel. Som det i ODST på sista banan där man enbart får åka ATV men en person... 16/12
Skicka en rättelse