Dags för två nya FZ-medarbetare att tipsa om sina favoritspel. Som vi berättade i den första listan i går kommer tio medarbetare lista sina tre favoriter från det gångna året och i dag är vi alltså inne på den andra av fem listor. Se det som uppladdning inför den stora listan - FZ presenterar årets 20 bästa spel - som släpps i tre delar med start på tisdag den 29:e.

Mikael Fröding:

#Call of Duty: Modern Warfare 2

Att smyga omkring med snipergevär med vakthundar efter sig eller att skjuta ryssar i ett villaområde i USA spelar ingen roll, krig har aldrig varit så dramatiskt. Samtidigt är det både fängslande och filmiskt. Synd att multiplayerdelen på pc inte håller samma mått som storebror #Call of Duty 4.

» Recension (konsol)
» Recension (pc)

#Dragon Age: Origins

Magiskt och mystiskt och mycket speltid för pengarna. Med levande karaktärer och val som påverkar hela spelet fängslar Dragon Age spelaren. Omspelningsvärdet och mod-verktygen gör att det här spelet kommer att hålla i många, många år framöver.

» Recension

#Red Faction: Guerrilla

Aldrig har det varit så kul att demolera saker! Det här spelet sätter ribban när det gäller förstörbara miljöer. Aldrig mer kommer jag acceptera att ett spel har en trälåda som inte går att ha sönder.

» Recension

Tomas Andersson:

#Forza Motorsport 3

Det är lätt att stirra sig blind på bedårande däckfysik, den enorma bilparken och den osannolikt vassa körkänslan. I grund och botten är det gjort för simulatorslavar, men utformat för att passa precis alla. Det är där Forza 3:s egentliga storhet ligger, att det är extremt tillgängligt och svindlande precist på en och samma gång. Anti-elitism på fyra hjul - årets i särklass bästa racingspel.

» Recension

#Trials HD

Om inte Flash-spelsfilosofin klivit in i finrummet innan så är Trials HD det definitiva steget dit. Känt från Elasto Mania och webbläsare, tillspetsat med fantastisk fysik och kompisjämförelser som tokdopar tävlingsinstinkten. Finland's finest - yeah baby!

» Recension

#New Super Mario Bros. Wii

Gammal är fortfarande äldst. 25 år i höst, faktiskt, och trots idoga försök att tjata sönder superrörmokarens goda namn förvånar han gång på gång med spel av absolut toppklass. Det senaste exemplet bjuder spelglädje i kvadrat och det finns inget annat att göra än att buga inför #Nintendos fingertoppskänsla.

» Recension

New super mario bros Wii är för mig det bästa som släppts de senaste 4 åren. Jag bara avgudar hela spelet. Visst konceptet är fruktansvärt enkelt, men i det här fallet stämmer verkligen "Less is more" 26/12 Det har gjorts faktiskt,,, det sög stenhårt. MW2 kan ju möjligtvis utmärkas som det spel som gjort allt för att trampa på PC spelarna. 26/12 Om valet finns väljer man absolut PC-verren, då den inte bara erbjuder sexigare kontroll utan även snyggare grafik och bättre kameraalternativ. Har man inte möjlighet inom en snar framtid att inhandla en ny pc bör man dock absolut köpa det och lira det... 26/12 Huuuh jag har seriösa problem här. Seriösa i-landsproblem iallafall, men de är nog så jobbiga, aight? Min laptop fixar inte Dragon Age... jag har dock en PS3:a så jag skulle kunna köpa spelet till PS3. Men jag tycker ärligt talat att handkontroller tvär... 26/12 haha, har spelet här hemma och hade inte lagt märke till det. Min ursprungsfråga kvarstår dock. Hade varit trevligt om det stod efter titlen så man vet till vilken konsol det gäller. 26/12 Smaken är som baken vettu. För min egen del har jag fram tills för några dagar sedan bara spelat på pc och har man en stram budget så kan man inte köpa hur många spel som helst. Detta har gjort att de spel jag har med här är de jag fastnat för mest av... 26/12 Skribenterna kanske inte har spelat spelet ifråga? Ganska svårt att göra ett personligt val då :/ Tycker ni på FZ spelar alldeles för lite DS spel, det ser man väldigt tydligt på era val. 26/12 MW2 helt klart 26/12 Köpte New super mario bros till mig och brorsan i julklapp. Suttit och lirat det hela kvällen idag. Oerhört roligt om man är några stycken. SSB:Brawl+Mario Kart Double Dash (vi föredrar GC-spelet)+New Super Mario Bros Wii+några polare=en helkväll. 26/12 Tycker Uncharted 2 borde finnas med! 25/12
Skicka en rättelse