Mellandagsrean rasar för fullt och vad passar då bättre än tips på årets bästa spel? Tio FZ-medarbetare tipsar denna vecka om sina tre favoriter från året, i dag presenterar vi den fjärde av totalt fem listor. Och på tisdag är det dags för den stora årsbästalistan - FZ utser årets 20 bästa spel.

Hampus Erlandsson:

#Dragon Age: Origins

Det går inte att förneka att den spirituella uppföljaren till #Baldur's Gate når ändå in i själen. En doft av intensiv älskog omsluter en av den här generationens blivande kulttitlar. När spellängder i dag ofta når upp till en eller två intensiva kvällar, lyckas Dragon Age skända dygnsrytmen under flera veckor med för sena nätter. Bioware, jag älskar er!

» Recension

#Brütal Legend

En otippad kandidat, möjligtvis, men med Jack Black och Tim Schafer som hårdrocksalbumens något svulstiga förmän är det svårt att inte minnas titeln. Storyn formligen osar av intensiv rumphumor. Jag gillar rumphumor, tydligen. Lägg på en av spelvärldens mest explosiva kyssar och den stundtals förträffliga genrebastarden når ända in i mål.

» Recension

#Left 4 Dead 2

Uppföljaren som av många bedöms som "Been there, done that". Vad skulle kunna få in en sådan titel på en individs topp 3-lista? Jo, om man lägger till lite vulgära tankar till omdömet. Det vill säga: "Been there, done that but I had so much fun and OMG FRYING PAN!"

» Recension

Johan Andersson:

#Warhammer 40,000: Dawn of War II

#Relic visar återigen var RTS-skåpet ska stå. Inget basbyggande denna gång, all uppmärksamhet läggs i stället på de intensiva men ack så vackra och våldsamma striderna. Tillsammans med det arkad-doftande "The Last Stand" och den ypperliga multiplayer-delen är detta en titel som man inte vill missa. WAAAGH!

» Recension

#Call of Duty: Modern Warfare 2

Redan när det dök upp material som visade den (o)kända flygplatsbanan kände nog de flesta på sig att detta skulle bli något utöver det vanliga. Även om undertecknad var lite skeptisk till ännu ett sönderscriptat Rambo-äventyr så lyckas #Infinity Ward med en kampanj så intensiv att den knappt lämnar något andningsutrymme alls mellan striderna.

» Recension (konsol)
» Recension (pc)

#Prototype

Slafsigt. Blodigt. Brutalt. Köttigt. Med vilka fler adjektiv kan man enkelt beskriva Prototype? Sällan har det varit så roligt att skapa så mycket kaos och förstörelse i New York som med den ständigt jagade Alex Mercer. Den som vill ha lite mer "djup" i sina spel kommer nog bli besviken. Den som förväntar sig något som går hand i hand med adjektiven ovan blir det inte.

» Recension

Bra där. Jo jag menade ju självklart att gamers var felet med VGA, inte alls själva showen. /sarkasm http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/bt/aj/wtf/14803-ep003 Om du tar alla gamers i världen hade Bejeweled och Farmville kommit på första plats.... 29/12 Så jävla skönt att åtminstone en sida inte tokhyllar Uncharted 2. 28/12 Jag å andra sidan kan inte förstå hur någon kan tipsa om MGS4 ("Det bästa konsolspel som släppts oavsett konsoltyp denna generationen.") när jag fick krupp & kolik innan jag ens fick använda gamepaden. Men, vi kan kramas i alla fall. 28/12 Samtliga medarbetare på FZ har pinsamt dålig smak, hur en människa kan välja Prototype framför Infamous är helt ofattbart. Fattas bara att någon väljer Halo 3 odst för att förnedringen skall vara total.. 28/12 Uncharted 2 är ett riktigt grymt spel, men för mig faller det bort på grund av omspelsvärdet. Visst, man har adderat ett flerspelarläge, detta är dock inte starkt nog att hålla i en jämförelse för de många mp-spel som släppts i år (läs KZ2, MW2, L4D2... 28/12 VGA utdelning av priser bestäms av folk som röstar. SÅ alla gamers i USA som röstat är alltså ett stort skämt enligt dig? Nice... http://i50.tinypic.com/2v9u3v9.jpg 27/12 Uncharted 2 är inte med för alla är inte ps3 fanbois som ni verkar vara 27/12 VGA är ett skämt och en förolämpning mot gamers. 27/12 Dessutom fick Uncharted 2 Game of the year på VGA (Video Games Awards) i USA. Denna gala kan jämföras med Oscar galan och är ett av de största spelpriset man kan få. Uncharted 2 fick också för bästa grafik och bästa PS3 spel. 27/12 Inte jag heller. Av mycket att döma är Uncharted 2 en av årets allra största titlar. Satt och kikade igenom Gametrailers och IGN:s listor över årets stora titlar och det verkar råda rörande konsensus över just Uncharteds suveränitet. 27/12
Skicka en rättelse