#Take-Two meddelar att pengaresultatet för år 2009 pekar klart neråt jämfört med 2008, trots över två miljoner sålda exemplar av framgångsrika #Borderlands. Det försämrade resultatet var dock knappast så förvånande för alla insatta - 2008 bjöd som bekant på (kommersiellt sett) supertiteln #Grand Theft Auto IV, ett äventyr som väldigt få spel överhuvudtaget skulle kunna gå upp emot. Det har inte heller hjälpt att exempelvis #Mafia II försenats till nästa år. Intäkterna minskade, totalt sett, med 37 procent till 968 miljoner amerikanska dollar under detta året.

Å andra sidan ser 2010 ut som att det kan bli ett riktigt toppen-år för utgivaren. Storspel som Mafia II, #Bioshock 2, #Max Payne 3 och #Red Dead Redemption planeras alla för släpp under årets gång.

ofyfan bara 968 miljooner dollar, ja det är ju synd om dem får la sälja 14 mille kåkarna och deras 25 bilar på uppfarten. Blir nog soppkök och ställa sig i kön med dem hemlösa! nej skärp er för fan, fler borde nog vara nöjda med det dem har. PS, glöm... 21/12 Skippa vgchartz-länkarna. De där tomtarna inger inte ens en antydan om att vara trovärdiga och deras siffror är helt och hållet fria spekuleringar utan värde. Kika här (http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=18919) för mer information om... 20/12 Ah. Dom trodde det skulle sälja mer. Trots att dom slog alla rekord som dlc. :P 20/12 Du är medveten om att de har utgifter också va? Det är inte gratis att producera och sälja spel.. 20/12 Läs detta då. http://news.vgchartz.com/news.php?id=6268 20/12 2K Games är ett dotterbolag till Take 2. 20/12 Är inte Take 2 och 2K Games som det står på Borderlands boxen två olika utgivare? 19/12 Skitsnack. GTA's dlc sålde ju på riktigt bra. Dom gick väl över sälj-rekord om man jämför med alla andra dlc's som sålts över live. Åtminstone den första dlc'n till GTA IV. 19/12 DLC på 1st konsol, hur menar du då? Att det bara såldes till en konsol och inte till pc eller att de bara sålde till en av de 2 stora konsolerna? =P 19/12 Vet att dem klagat på att all DLC till GTA IV på x360 sålt riktigt dåligt. Och det är ju bara deras eget fel att tro att dem skall kunna sälga när dem bara har DLC på 1st konsol. SKYLL ER SJÄLVA säger jag bara T2. ;-) Tacka vet jag Betsheda som till slu... 19/12
Skicka en rättelse