I en nypublicerad intervju säger #World of Warcraft-producenten J. Allen Brack att #Blizzard absolut kommer jobba på ett nytt konsolspel igen, förr eller senare.

Vi är ett företag av spelare. Jag har två konsoler hemma. Sam Didier [art director för WoW] har konsoler. Vi är en kultur av spelare. Vi kommer definitivt jobba på ett konsolspel förr eller senare. Det finns det ingen tvekan om. Det handlar bara om vilket slags spel [det blir]. Vad passar bäst?

Brack tycker också det är tråkigt att Blizzard fått rykte om sig att vara "anti" konsol. Detta är inget som stämmer alls, utan att företaget i princip bara gjort pc-spel de senaste 15 åren beror mer på att man helt enkelt tycker Windows- och Mac-formaten är bra plattformar att jobba med.

Med vilket spel tror du Blizzard återvänder till konsolspelsvärlden? Sedan tidigare har de bland annat gjort pusseläventyrsklassikern The Lost Vikings och Rock N' Roll Racing till format som Super Nintendo och Mega Drive.

Pc markanden på väg att dö? Detta har sagts gång på gång sedan det nya millenniets start men faktum är att den är starkare än den någonsin varit. Blizzard har främst gjort spel för pc och jag tivlar starkt på att de kommer gå över till att göra konsolsp... 24/12 blizzard har redan varit på konsoll marknaden var snudd på där dom började. å om dom gör ett spel till konsoll igen så kommer dom knappas att göra en portning av det till pc eller tvärtom. så ni pc fanatiker kan gå å stänga in er igen ni har inget att... 23/12 Nytt Blackthorne/Blackhawk hade varit skönt. 23/12 Blizzards första lag i deras tänkande är att göra spel dom själv skulle spela. Dom la ner Starcraft Ghost av en anledning, det sög? Jag har alltid valt PC framför konsol men varför inte låta världens bästa speltillverkare göra världens bästa konsol lir?... 23/12 Väx upp ffs. Eller ska jag applicera samma mogna kommentar till dig dofilus? O.T Dom kan väl fixa en fin konvertering av D3 vartefter. Skulle nog göra sig bra på konsol. 23/12 Tönt kan du vara själv din bebis, Jag byggde datorer och mekade med bilar när du kröp i blöja :\ 23/12 Hoppas på en ny Rock n roll racing!! :D 23/12 Blizzard försökte sig på äventyrsgenren med sitt Warcraft adventures men trots att spelet nästan var klart slopade dom det men behöll dock storyn som kom att bli en del i Wacraft 3 istället. Så här i efterhand är jag nog glad att de lade krutet på Warcr... 23/12 vad Blizzad gör bäst nu för tiden är att marknadsföra och hypa, dom kanske borde byta karriär till marketing...? 22/12 Det vet man aldrig, Blizz har aldrig gjort någon FPS/tredje persons shooter som jag har spelat iaf. Allt arbete som dom la ner på Starcraft: Ghost får det bara att kännas mer troligt, tror inte man gärna arbetar med något i flera år bara för att kasta... 22/12
Skicka en rättelse