I en artikel från sajten CrunchGear uppmärksammas idag ett blogginlägg från Rahul Sood, VD för Hewlett Packards speldivision, där han enligt egen utsago säger sig veta att #Microsoft en gång i tiden planerade att sammanfoga de båda speltjänsterna Games for Windows Live och Xbox Live. Det skulle enligt bloggen ha inneburit att PC- och konsolspelare skulle kunna mötas för onlinespel med eller mot varandra.

Enligt Rahul lades projektet på is efter att #Microsoft tagit in toppspelare på konsol och låtit dem möta mediokra PC-spelare för att avgöra om det hela var genomförbart. Resultatet var nedslående för arbetet: PC-spelarna krossade konsolspelarna gång på gång. Enligt Sood gick projektet bland annat ut på att "bygga en bro mellan Xbox- och PC-spelare så att de skulle kunna spela spel som #Unreal och #Gears of War med varandra" men några riktiga detaljer finns inte att tillgå.

- Allt det här var en del av deras [Microsofts] strategi för Live och hade de bara fortsatt och fått det att fungera så kanske utsikten för PC-spelandet hade sett betydligt bättre ut idag, skriver Sood.

Om man går efter ren och skär prestanda så vinner en pc mot en konsol varje gång. Däremot har en konsol en hel del fördelar som kan vara nog så tidskrävande om man vill köra samma spel på en pc. Du har helt rätt i att utvecklare vet vilken hårdvara ett... 26/07 jag spelade en del cod:mw 2 på pc och använde min xbox360 kontroll, det gick faktiskt riktigt bra,var många matcher jag var placerad i topp. 25/07 Crossplattform är möjligt. om man får spela på samma nivå, dvs konsolspelarna ska få använda mus + tangentbord också. detta problem är ju annars endast FPS oich RTS som verkar vara den enda genren folk tror man kan tävla i här på forumet. jag tror att... 25/07 Är det något speciellt med den åldersgruppen som använder just denna plattform? 25/07 pallar alla jävla fjortisar som lira pc 25/07 Lite word där! I min perfekta drömvärld är samtliga konsoler kompitabla med mus och tangentbord men fortfarande ingen dator, endast en konsol. Jag kan då uteslutande spela på konsol och därmed enbart köra mitt favorit OS Linux på datorn. Det enda som... 24/07 FPS med mus och tangentbord är lättare än med handkontroll. Därmed inte sagt att man inte ska spela det med handkontrollen. Så länge man möter andra med handkontroll är nöjet på samma nivå som PC mot PC. Det viktigaste är att alla spelar efter samma reg... 24/07 Man undrar ju "what the hell for", men det handlade nog om pengar i vanlig ordning. 24/07 tror nog att spel i som fifa har xbox spelarna stor fördel :) 24/07 Vad är den bästa spelplattformen om inte en spelkonsol? PC dör ut mer och mer som en spelmaskin då konsolerna för varje generation får bättre grafik, och vid nästa generations konsoler så kommer PCn fasas ut ännu mer. Att alla bra titlar kommer till kon... 24/07
Skicka en rättelse