Näe, några 700 miljoner ska det inte ha kostat att utveckla det butiksaktuella strategispelet.

Förra veckan rapporterade vi om att utvecklingskostnaden av #Starcraft 2 ska ha varit så mycket som 700 miljoner, med hänvisning till en artikel i Wall Street Journal. Efter det finanskrisen borde vi kanske ha lärt oss att inte lite på amerikanska miniräknade, efter att #Blizzard rättade dem har nämligen en rättelse publicerats. Skribenten hade blandat ihop det släppaktuella spelet med #World of Warcraft.

När vi ändå snackar pengar kan vi nämna att en analytiker har kommit fram till att upp till sju miljoner exemplar av Starcraft 2 kan komma att säljas under Activision Blizzards nuvarande redovisningsperiod. Det skulle ge dem en försäljning på närmare 2,5 miljarder kronor så även om de första uppgifterna skulle ha stämt lär deras bassäng med pengar inte torka ut i första taget.

aaaand ere we go again! round 22! FIGHT! 27/07 som om warhammer va först med det konceptet. pfff... 26/07 Filmen är hur bra som helst (tycker jag) men den hade gjort sig bättre under ett annat namn då den verkligen inte gör boken rätt. 26/07 Starcraft är väl inte så värst likt warhammer 40k. Men Warcraft, å andra sidan, är warhammer till en grad att det nästan är löjligt. Inte för att jag tycker det är något fel, synd bara att warhammer, som är sSÅÅÅ mycket bättre på alla sätt och vis fortf... 26/07 Det stämmer att Warcraft och Starcraft har lånat väldigt mycket från warhammer fb/40k men Games Workshop är även de otroligt bra på att låna av andra saker. Inget fel med det, blir det bra grejer så klagar inte jag iaf. 26/07 Eller för den delen warcraft o&h, 2. Där är ju varje gubbe exakt samma, det som skiljer är om det är en orc lr en human. Annars samma prislapp, attack,hastighet, liv osv. Det som skiljer något är spellsen på de olika enheterna. Men ja, starcraft är ju... 26/07 Storheten med första Starcraft var att man spelade som tre helt olika raser och varje ras krävde ett helt annat sätt att spelas på. Jämför detta med C&C där man spelade som två olika fraktioner och varje fraktion var ganska lik den andra. Starcraft´s... 26/07 Hade man filmatiserat just boken hade den kört sönder "det våras för Starship troopers" rullen som Paul V-hoe lyckades kladda ihop. Var nog det han menade. 25/07 ööhhh näe 25/07 Vem bryr sig om Blizzard har inspirerats/lånat/stulit av games workshop? Se det mer som en hyllning för Gw från blizzards sida att de gjorde något bra. Eller är blizzard onda för att de gjorde detta? Vad är poängen? Hade det varit ett inlägg i den här... 25/07
Skicka en rättelse