Om all PR är bra PR så rönte #Blizzard stora framgångar när de röjde sitt Real ID-system för omvärlden.

Den ursprungliga idén byggde på att alla var tvungna att använda sina riktiga namn på företagets nätforum. Sedan massor av fans uttryckt sitt missnöje har Blizzard sedermera backat i frågan. Carrie Gouskos, producent för arbetet med #Warhammer Online, tillfrågades av Eurogamer huruvida något liknande skulle kunna implementeras av dem.

- Nej. Aldrig. Aldrig. Nej, svarade Carrie.

Hon fortsatte med att säga att hon skulle kämpa mot det med näbbar och klor och att hon personligen är helt emot det. Eugene Evans, general manager på #Bioware Mythic, håller med:

- Vi skulle aldrig göra det. Jag är förvånad över att de gjorde det, det är makalöst att de kände av vibbarna så pass dåligt. Jag är glad att se att de reagerade på communityns gensvar. Vi borde alla lära oss lyssna på våra communitys.

Gott så.

Och hur skulle det göra någon skillnad? Internet gör dig fortfarande anonym, även om ditt riktiga namn visas, helt enkelt för att du inte är fysiskt närvarande. Arslen kommer fortsätta vara arslen i alla fall. Enda skillnaden är att sagda arslen eller... 27/07 Nailed it! 27/07 This. 27/07 Facebook är helt fantastiskt och helt friviligt. Du måste logga in manuellt på facebook och binda ditt Battle.net konto till facebook. Sedan används facebook bara för att leta vänner som har StarCraft 2 bundit till deras fb konto. 27/07 Jag skulle inte ha något mot Real ID. 27/07 Bioware Mythic CEO:- Kolla gubbar, folk ogillar ett drag som en av vara storsta konkurenter gjort. Face less Bioware mythic minion: Se pa fan! Det var ju nagra veckor sen nu och det ar som du sager, vara rapporter fran handelsen visar att det onekligen... 27/07 Jo, dom har backat med IRL namn på forumet.. Det är mest att Mythic går ut och har något att säga om detta som stör mig.. Dom har inte just historia för att vara grymma, + skandalen med deras Billing problem.. :) 27/07 Personligen gillade jag idén, kunde dock se de problem systemet kunde föra med sig. Folk med hemlig adress kan råka illa ut, scammers blir gladare än någonsin, etc etc 27/07 Blizzard har väl redan backat om att använda riktiga namn på forumen så var är problemet? Finns fortfarande vanliga friendslists för de som inte vill ge ut namn och e-mail. Att kunna chatta med folk som spelar på andra realms och spel är en underbar ide... 27/07 Ingen med respekt för sig själva, tar NÅTT från Mythic seriöst.. Dom är nog dom sista att utala sig om nått efter deras Billing fel några månader tillbaka!.. 27/07
Skicka en rättelse