Prince of Persia-regissören Mike Newell tar bladet från munnen.

Mike Newell, som regisserat Prince of Persia-filmen baserad på spelen med samma namn, kommer avgjort att få det hett om öronen under de kommande dagarna. I en intervju med sajten CVG berättar Newell nämligen om sitt snudd på icke-existerande spelintresse och passar även på att ge mediets berättelsemässiga kvaliteter en rejäl känga:

- Spel kan göra allt det här med: "Jag är en onding, jag har ett läskigt och krokigt svärd", men de kan inte göra någonting mer än det. Missförstå mig inte - jag tittade på Prince of Persia: Sands of Time och tog många saker därifrån. Men jag har aldrig känt någonting i ett spel.

Newell hävdar vidare hur "att känna någonting" är avgörande för att skapa dramer som får publiken att involvera sig i stil med 24 och Lost. Så långt kan vi hålla med Mike - men om han aldrig känt någonting när han spelat har han helt klart vänt sig till fel spel.

Lite som att jag inte känner ett dyft när jag kollar på lost eller 24 01/08 Dead Space, Gears of War och Halo är något man får många känslor av också. :) 01/08 Vad är det för känslor som poppar ur en när man kör över forgängare i GTA, skjuter folk i Modern Warfare mm. För att inte tala om Postal-spelen? Skräckexempel på sadistisk spelrecensent :) http://press2play.tv/rekommenderat/16/stygge-bjornen-harjar-naug... 31/07 nu kanske jag är helt ute och cyklar men vad det inte så att PoP filmen... hur ska jag uttrycka det: sög valpung? men jag antar att det känns bättre att kasta skit på andra konstformer när ens eget projekt endast kan liknas vid en stor snorloska. 30/07 Nu drog ju Sand of Time filmen in $327 M och kostade $200 M att göra. Så en flopp kan man knappast kalla det. http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Persia:_The_Sands_of_Time_(film)#Box_office 30/07 Han kanske borde testa Max Payne-spelen, Monkey Island-serien, Mafia, GTA IV, RDR.... ja, ni fattar. Lost suger förövrigt, och 24 var OK första säsongen, sen gick det utför. 30/07 Haha! Idiot! Detta säger han ju bara för att hans film floppade (Prince of Persia med Jake Gyllenhaal) så jävla hårt. Sen kanske han inte skulle ha gjort en spelfilm om han inte känner något när han spelar spel... Idiot. Giljotinen nästa. 30/07 Jag känner inte ett jävla skit framför 24 och Lost. Å andra sidan har jag brusitit i tårar framför flertalet spel. Skön kille... 30/07 lol han har spelat fel spel Fråga: Vad är ett "djupt" tidsfördriv? Edit: Är schack eller... tennis ett ytligt tidsfördriv? Opera, läsa böcker, spela tennis? Hm. :-/ 30/07 Det brukar vara "...more at eleven." men jag håller med. 30/07
Skicka en rättelse