Problematiken med ragequitters, alltså människor som drar från onlinematcher så fort det går lite dåligt och förstör onlineupplevelsen för alla spelare, är en hård nöt att knäcka. Brian Jarrard på #Bungie har till Xbox 360 Achievements berättat att de planerar att sätta hårt mot hårt mot de dåliga förlorarna.

- Jag tror att en av de nya saker folk kommer bli uppspelta över är hur vi kommer kunna straffa spelare som vanemässigt sticker från spel, vilket inte precis är fusk, men som skapar en riktigt negativ upplevelse för alla andra i spelet. Vi har faktiskt nya verktyg nu för att upptäcka det och eventuellt kommer människor som gör detta vanemässigt faktiskt kunna straffas. Vi vill ha möjlighet att ta bort dem från populationen så att de inte kan få alla andra att ha en tråkig stund.

Exakt hur och vad det kommer fungera i "verkligheten" är oklart, men helt klart bäddar det för en läcker debatt hur man får, och kan, bete sig på en digital spelplan.

Inte roligt heller när erfarna spelare tycker det är roligt att det första de gör är att knuffa rookies. Gör så att många nya spelare försvinner för gott och detta gäller i många MP. 12/08 Nja, ragequittat har jag väl gjort någon gång (i skitspel som Battlefield Heroes) men jag tycker att detta är löjligt. Jag ser att många svarat på min kommentar, och frågar: Vad kommer härnäst? "Om du campar hela tiden, så blir du bannad från att spela... 03/08 Tack, tack för att du upplyser pöbeln. Vi behöver fler som dig här. :) 03/08 köper folk fortfarande halo spelen? waste 03/08 Haha precis min tanke! 03/08 Det är ju typ de systemet de har, sticker du många matcher, typ 10% eller nått, så får du en varning. Fortsätter du lämna matcher så får du en 15 min spärr innan du kan söka i MM igen. Fortsätter du quitta, dröjer det längre tid, och fortsätter du spela... 03/08 ... tänk om du kör 3v3 sen drar du, då blir det 2v3 vilket kan bli rena helvetet, sen ja om det skulle vara 8v8 och en person drar blire kanske inte lika obalanserat men endås Men tkr själv att det är en dålig lösning tänk om jag kör en månad o 200 matc... 02/08 Tur att man inte spelar skitspelet, försökte spela BFBC2 ikväll men tror jag bara hann spela klart en av mina fyra försök på att köra en runda. För mycket bäbis problem så jag blir avbruten hela tiden. 02/08 Kortversion: Om du regelbundet (ca 10%) lämnar matcherna, får du en så kallad "Quit-ban". Denna medför att du inte kan söka/delta i matchmaking på 15 minuter. Fortsätter du med samma beteende, quitta/TKa/betray/AFK/hoppa konstant/gummiband runt kontroll... 02/08 Bra Bungie! iInte för att jag komemr köpa de, men hoppas att andra utvecklare tar efter. 02/08
Skicka en rättelse