#Blizzard Entertainment har under det senaste decenniet eller så gjort sig kända för att vara extra vänliga mot lekmannautvecklare som vill publicera sitt material inför en större publik. #Warcraft III: Reign of Chaos födde som bekant det enorma fenomenet Defense of the Ancients (i folkmun kallat DotA) och flera andra, mindre populära modifikationer lever kvar än idag. Med studions nyligen släppta strategispel #Starcraft II: Wings of Liberty medföljer ett minst lika veritabelt moddverktyg som hittills gett upphov till en remake av AC-130-scenen ur #Modern Warfare 2, obskyra förstapersonskjutare och beroendeframkallande tower defense.

Om du har för avsikt att ge ut kartor med stötande material får du dock leta vidare. Blizzard syntes nämligen ha infört en ny policy för vad som får publiceras och inte. När en användare nyligen klagade över det faktum att hans egenskapade karta raderats från publiceringsfliken i Battle.net klargjorde speljättens forummoderator Lylirra att företaget aktivt går in och raderar material som kan uppfattas som olämpligt. På frågan varför de gör det i fallet med #Starcraft II när de inte gjorde det i originalet svarar community manager Bashiok:

- Därför att vi kan det. Bokstavligen talat. Vi har en supportavdelning som har tillräckligt många anställda för att kunna se till att hålla ordning på sådana här saker. Det var helt enkelt inte möjligt tidigare när vår ingame-support bestod av ungefär 20 tekniker.

Censur suger inte alltid. Tycker själv det är rätt skönt att vi har moderatorer på detta forum som håller ordning. :) 09/08 Ni som gnaller har. I betan sa hade nagon gjort en custom map i editorn och lagt upp en "demo film" av den pa youtube. Det var en stor P*nis som sakta men sakert kom upp ur ett lava tileset. Det var allt hans map gjorde. Den finns sakert kvar pa youtube... 08/08 *suck* Dom borde försöka förbättra custom game browsern istället för att ta bort de banor som kanske är bra men även stötande.. Och är inte SCII från 16 år? Borde inte 16 åringar fatta att spelar skapade banor kan inhehålla stötande material >.< 07/08 Lite för nära verkligheten kanske... 06/08 Kanske är Activision som klagade på att någon gjort en remake på en bana från Modern Warfare 2 (den är från 2an va?). Eller såkan det ju helt enkelt ha med att custom maps publiceras och inte bara skapas i custom games vad jag förstår. Förut spelade ju... 06/08 Istället för att censurera, varför inte låta användare gilla/ogilla banor bara? De "hemska/dåliga" kommer troligen inte att "gillas" och hamnar långt ner, medan bra, välgjorda banor hamnar överst. Sen får folk vara hur kreativa de vill ändå :) Censur... 06/08 Hahaha, det där måste ju vara skrivet bara för att provocera, annars var det så jävla lamt. :D Usch vad provocerad jag blev av dom där nedrans "starcraft 2"-banorna! :P 06/08 Varför försvarar du dom? Censur suger alltid. Inga undantag. 06/08 Well spoken. 06/08 Nej, Blizzard har inget att göra med var du gör med deras mapeditor. Om du däremot publicerar din bana på deras server, dvs använder deras map-hosting-tjänst, så har de verkligen med det att göra. Tex får du rita vilka bilder som helst i photoshop, men... 06/08
Skicka en rättelse