Förutom att vi hört att #Rare jobbar hårt inför Natals lansering nästa år har det vart mycket tyst. Videogamer.com fick tag i företagets design director George Andreas som menar på de lär sig nya saker om Natal varje dag och att det finns en uppsjö av erfarenheter att uppleva med teknologin. Han menar på att man måste ta sig an designproblem ur en annan vinkel.

Ta en shooter, som ett exempel, du skulle helt enkelt behöva omvärdera hur en shooter fungerar. Shooters funkar som de gör just nu för att de baseras kring den vanliga Xbox 360-kontrollen. Du kastar bort det, du slänger det gränssnittet och har helt plötsligt ett nytt gränssnitt - hur gör man en shooter med detta? Betyder det att du måste springa, strafa, vända, kasta granater på samma sätt som du är van vid? Kanske inte. Kanske finns det ett annat sätt att göra shooters på.

George fortsätter med att konstatera att du troligtvis inte kommer få samma upplevelse som med en vanlig kontroll men att det i slutändan kan öppna dörrarna till nya möjligheter. Eller nya målgrupper. Han kan inte svara på om det kommer bli bättre eller sämre, men att de ska ge allt.

Själv räcker jag upp en hand för att just hålla min egen hand som en pickadoll och göra ploppljud med munnen.

PC is da thing for me, så jag avstår med, kvittar hur bra de än själva tycker att det är... 26/08 vi får se 25/08 Snacka om att ta ett par steg bakåt från mus och tangentbord. 25/08 Jag förstår inte riktigt hur man ska röra sig i en shooter i Natal. Ska man gå/springa stillaståendes framför tv:n? Eller kommer det bara bli urtrista Railshooters i framtiden? 25/08 Klart det GÅR att göra, men det lär bli extremt oprecist och knappast kul. 25/08 Rare: Vi gör medelmåttigt bra spel till XBox 360 och Natal är vår enda chans att få fortsätta innan vi får sparken. Microsoft köpte upp dem för stora pengar, 375 miljoner dollar. Här är en jämförelse: Rare Ltd Senaste spel: Banj-Kazooie: Nuts & Bolts... 25/08 hype, spelet kommer sälja på att folk vill testa det nya men i slutendan kommer det vara ett spel man kör en gång och sen aldrig mer. troligtvis kommer dom riktiga stöden om ett år eller senare då folk för det första kommit på hur man bäst använder tekn... 25/08 Det har jag tänkt på ända sedan jag hörde om Natal för första gången att shooters skulle funka utmärkt till Natal. 25/08 Borde väl kunna kombineras med en vanlig laser pistol som fanns till nes tex. då blir det ju lite enklare att sikta 25/08 Railshooters lär ju k unna bli rätt spexiga med detta om man vill upp o skutta lite. Det svåra är väl att sikta antar jag. Men är ju bara ha en fast kamera som visar en scen där du kan ta skydd etc genom att flytta dig framför natal kameran. Men vanliga... 25/08
Skicka en rättelse