Under GC09 skymtades en trailer på #Sonys rörelsekänsliga kontroll och nu har Kaz Hirai berättat att målet är ett släpp av kontrollen till våren. Det var i en intervju med Timesonline frågan kom på tal:

Vi satsar på att få ut den under våren nästa år. En viktig punkt är att vi inte bara vill ha ut kontrollen på marknaden. Vi behöver fantastisk mjukvara som stöttar kontrollen vid dess släpp. Det är något vi arbetat på en väldigt lång tid.

Kaz berättar även att anledningen till att de skippade spindelmannenloggan och istället går på P och S i versaler är för att han ville gå tillbaka till företagets rötter. P och S har enligt honom alltid vart deras logo och synonymt med tv-spel.

Han berättar också att den nya PS3 Slim kommer ge förlust vid försäljning, men att produktionskostnaderna sjunkit dramatiskt och att de trots allt vill att konsumenterna ska få ta del av detta. Han menar på att ett av de stora problemen vid maskinens släpp var att ingen egentligen visste vad den var till för. Den kunde göra så mycket men kunder förstod inte riktigt målet med den. Han poängterade det som en stor marknadsföringsmiss men att de kämpat för att få ut att PlayStation 3 i första hand är en spelmaskin, även om det på senare tid expanderat mer och mer.

En hel drös frågor besvaras bäst i TimesOnlines intervju med mannen.

Skicka en rättelse