I maj blev det äntligen premiär för #Alan Wake, den Twin Peaks-osande thrillern från de finska Max Payne-skaparna #Remedy Entertainment. I slutet av den långdragna utvecklingsprocessen stod det klart att titeln blir Xbox 360-exklusiv (till många pc-fans förtret). Remedy är sugna på en fortsättning och om den blir av kommer den med all sannolikhet släppas exklusivt till #Microsofts plattformar, säger Mikko Rautalahti och Oskari Häkkinen i en intervju hos Eurogamer.

- Med Microsoft Game Studios blir det Xbox-exklusivt, eller Xbox och en pc-version, säger Oskari Häkkinen. Men snälla, skriv inte att Alan Wake 2 kommer till pc, för det kanske inte blir så. Båda alternativen är möjliga.

Om Remedy får bestämma lutar det alltså åt fler äventyr med den skrivkrampande författaren, men uppföljarplanerna är ännu i barnstadiet. Studion har ännu inte träffat Microsofts spelavdelning för att konkretisera planerna, detta eftersom man i nuläget arbetar med DLC till originalet. Men man ser inga hinder för en fullskalig uppföljare.

- Vi vill definitivt göra det, säger Oskari.

En pc-version av originalspelet verkar inte särskilt sannolikt, åtminstone inte i nuläget. Oskari Häkkinen förklarar varför:

- Studions storlek och hur lång tid det skulle ta oss att utveckla en pc-version. Det är ingen enkel uppgift. Det är inget man gör på en månad eller två. Det tar tid att göra det rätt. Vi vill att varumärket Remedy ska stå för kvalitet. Att göra en halvdan pc-version är inget för oss. Om vi gör en, gör vi den ordentligt. Det tar utvecklingstid. Det tar resurser. I nuläget är det inte aktuellt.

Alan Wake släpptes i maj, efter sisådär sju års utveckling. FZ lät sig charmas av det finska mörkret och belönade det med en fyra. Ett första DLC-paket vid namn The Signal släpptes nyligen och ytterligare ett är att vänta under hösten.

Skicka en rättelse