Även om #Dragon Age II utvecklas till såväl pc som konsol ser det ut som att tyngdpunkten ligger på konsolversionerna, detta eftersom #den hyllade föregångaren sålde bäst till dessa. Det framgår av en intervju med lead designern Mike Laidlaw i den franska tidningen Joystick, som delvis översatts till engelska i Biowares forum. Kontentan av översättningen är att den taktiska översiktskameran försvinner och att det inte blir några mod-verktyg.

Men vänta, fjutta inte eld på #Bioware-bålet riktigt än - uppgifterna kan vara fel.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, och det tycks som att den gode Laidlaw missförståtts. I en forumkommentar utvecklar han de översatta uppgifterna. Vi tar hans förklaringar i punktform:

  • De nya verktygen är väldigt lika de som släpptes publikt till ettan, därför kommer det inte släppas några per definition nya verktyg. De uppdaterade verktygen släpps inte samtidigt som Dragon Age 2, men möjligheten att släppa dem efter releasen diskuteras.

  • Den taktiska vyn kommer inte ingå i konsolversionerna. På pc testas kameravinklarna för närvarande och målet är att behålla någon form av taktisk vy. Kameran kommer emellertid inte gå lika högt som i föregångaren.

Sammanfattningsvis verkar det som att utvecklarna antingen varit otydliga i den första intervjun eller att de ändrat sig efter spelarnas reaktioner (det har t.ex. startats en omröstning som visar att majoriteten vill ha mod-verktyg). Klart är att anrika #Bioware gör klokt i att uttrycka sig tydligare i kommande intervjuer.

Det är jag också, men det var inte det som var poängen med argumentet. 14/08 Ja, ettan var hyllad. Men inte fan var det konsolversionerna som hyllades. Besvikelse efter besvikelse, tvåan lär knappast vara någonting att hänga i julgranen. 11/08 Kameran borde gå högre, inte lägre... All info som kommer ut om DA2 känns som besvikelser... Det KOMMER att vara Dragon Effect när det väl kommer till kritan. 11/08 förstog jag rätt när dom sa att dragon age sålde bättre till konsoll än PC? om inte så önskar jag fan det, och så kan dom äntligen säga till alla som laddar hem spel till PC att så länge ni laddar hem våra spel så kommer vi släppa spelen till konsoller... 11/08 Ingen taktisk vy = inget köp för min del. Spela på nightmare utan att kunna ha total kontroll över det som sker omkring en är omöjligt. Jag går inte med på att skruva ner svårighetsgraden. Översiktsvyn är en dealbreaker för mig. 11/08 jo men för att få in en keylogger måste man antingen vara välldigt dum ändå, laddar man ner skit så får man just skit. 11/08 hålelr med här, racing o Fighting/action tkr ja passar bättre till PS3, men alla typer av spel där man siktar själv ( Fps och TPS ) oxå strategi, Rpgs brukar även passa bra till konsol 11/08 Nu kan det ju också vara så att man råkat få in t. ex en keylogger eller något annat spionprogram i datorn som gör att man får det hackat. Själv tycker jag att Steam för det mesta fungerar väldigt bra. 10/08 Blir man av med sitt Steam konto är man lika efterbliven som om man går ppå ett Nigeria brev. Alltså generellt en IQ under 75. 10/08 Varför...? VARFÖR...? :( PC TILL PC, KONSOLL TILL KONSOLL. Inga portningar. Låt antingen PS3 och Xbox360 vänta ett tag till på ett spel ANPASSAT för konsoller eller tvärtom.. Folk blir ju bara missnöjda när det portas hit och dit. Idén som Dice hade med... 10/08
Skicka en rättelse