#Sony-chefen Kaz Hirai säger i en Times Online-intervju att vi ska vänta "minst fem år" innan vi kan döma Playstation 3:s framfart.

Om du ser på tillväxten på den installerade basen (hur många nya konsumenter som inhandlar en PS3), så är den långsammare än för PS2 men samtidigt ungefär jämbördig med den ursprungliga Playstation-maskinen. Vi tittar också på vår affärsverksamhet med en 10-års-livscykel för alla våra plattformar. Därför är det ganska svårt att säga om en konsol varit framgångsrik eller inte när vi går in i vårt tredje år. Det femte året och efter är när vi verkligen kan börja fråga oss hur det går.

Enligt de senaste siffrorna har Playstation 3 sålt 23,7 miljoner maskiner världen över. #Microsofts Xbox 360 skeppade visserligen ett år tidigare, men har hunnit med över 30 miljoner sålda enheter.

Vad tycker du om Sony-chefens uttalande? Kommer Sony ligga ohjälpligt sist under hela denna konsolgeneration, eller finns det tecken på att svårigheterna snart kommer börja vända för den forna japanska hårdvaruettan?

Kommer mus och tangentbordsstöd till konsoll, slutar jag att köpa spel. I alla fall multiplayerspel. 27/08 Tja, om du jämför med skillnaderna mellan vhs/dvd och dvd/blu-ray så lär du förhoppningsvis märka att det är en betydligt större skillnad mellan vhs/dvd än dvd/blu-ray. Men är man blind och bara ser upplösningar och lagringsutrymme så får man väl ha sin... 27/08 va vad menar du??, det finns jätte många bra spel, speciellt ps3 exklusiva spel...det är en smaksak. PS3 har mer variation i genre till skillnad från xbox 360 som bara har FPS-spel. 26/08 Xbox säljer så bra för att de går sönder och folk köper nya :D (Det var ett skämt, ta det inte allvarligt) 26/08 Tales of Vesperia kommer till PS3 också, fast i en version med mer uppdrag, mer karaktärer och full voice över hela storyn. Lite som ett helt nytt spel. Inte enda spelet som är Time-Exklusive. Många spel idag är tids-exklusiva bara. 26/08 Vad tror du spelen ligger på för skivor då? Visst var det långa cutscenes, men det var samtidigt ett av dom bästa spelen denna generation. Och Uncharted slår Tomb Raider med hästlängder ;) *gnägg* 26/08 Jag kanske läser fel (hoppas), men säger du att det är en blygsam förbättring mellan dvd mot blu-ray? 26/08 Mahone har rätt slutsats men fel anledningar. Wii kommer snart dö ut om de inte gör något fort. Av den enkla anledningen? Vilka ska köpa konsolen? De har mättat marknaden ganska brutalt. Vilka är de som köper spelen? Hardcore. Vilka är deras kundbas?... 26/08 Crysis har väl alltid varit ett exempel på hur optimerade produkter får datorn att lägga sig ner och gråta? För mig duger det med lika bra spel men på en billigare konsol, multiplatformarspelen kan du inte ha missat? Hur äre me de som säljs till PC och... 26/08 Långt ifrån alla köper tillbehör, och de är på senaste tiden som PS3 gått ner i pris. Många valde Wii när både 360 och PS3 va dubbelt så dyr, idag är priserna mer jämna och fler väljer 360 och PS3. Wiihysterin har lagt sig, folk är medvetna om att spelu... 26/08
Skicka en rättelse