Det må råda blandade meningar kring om 3D är en övergående fluga eller om det kommer bli en bestående (o)nödvändighet för gemene man. #Cryteks Cervat Yerli har i en utfrågning från CVG besvarat om huruvida 3D bara är ett experiment eller om det kommer implementeras även i framtida titlar.

- Crysis på konsoler gör att vi i princip ställer in oss på att Crysis-spel kommer att vara i 3D nu och i framtiden. Konsolspelare har inte sett [originalet] Crysis ännu och när vi släpper Crysis 2 är det lite som en nylansering av varumärket. Vi vill vara säkra på att folk associerar Crysis-varumärket med 3D-gaming i framtiden. Men vi vill också säkerställa att det är av en anledning - vi vill förändra TV:n likväl som monitorn till ett fönster in i en helt ny värld. Jag tror inte att du vill låta bli att spela i 3D någonsin igen.

3D-möjligheterna på ovanstående bild är ganska mustiga

Yerli fick även den ödesdigra frågan om hur stor risken är att det bara är en fluga.

- Jag tror att det kommer stanna kvar. Så snart som de första 3DTV:s som folk har råd med anländer så tror jag att det är en no-brainer vid den tidpunkten, alla kommer ställa in sig. Från början kommer det vara mer av en hardcore-målgrupp. Jag tror inte att varje spel kommer bli 3D rakt från start, men det kommer finnas en del high-end produktionsvärdestitlar som kommer vara i 3D och som kommer att tjäna på det.

#Crysis 2 var väntat för släpp lite senare i år, men nyligen senarelades släppet till början av nästa år.

Den glasögonfria tekniken ger väl också "bara två bilder"? Varje öga ser var sin bild eller vad menar du? 16/08 Why not, men det blir dyrt. 13/08 DVD var imponerande när man jämförde mot VHS. 13/08 3D känns ungefär lika imponerande som DVD var tänkt att vara. Filmer spelade i flera vinklar där tittaren kunde se alla scener i just det, olika vinklar. Den ÄNDA industrin som använde detta var.....porrindustrin. Titta på din fjärrkontrol, det står "an... 13/08 Visst kommer 3D att komma och bli den nya standarden, det är jag övertygad om. Men att behöva ha speciella glasögon för att kunna se den tror jag kommer att självdö (eller åtminstone hoppas jag verkligen det) ganska snart, när nya tekniker blir tillgäng... 13/08 Sant, men alla tekniker har sina begränsningar. Glasögonfri gör att du slipper glasögon, samt får en mer "äkta" 3D-bild, med mer djup. Active-shutter ger dig bara 2 bilder, vilket gör bilden väldigt "platt". Sharps senaste patent inom just 3D-TV ökade... 13/08 Jag kommer inte köpa ny tv eller bildskärm 13/08 Radiuz: Jag jobbar i samma bransch som dig och jag håller med dig. Fast jag tycker inte att de säljer bra alls om man jämför med de vanliga apparaterna som är ganska många tusen billigare :) 13/08 Då jag jobbar inom branschen så kan jag säga det att 3D-TV säljer mer när det gäller dem större skärmarna så som Samsung's 55" osv.. Kolla på 3D på en 42" eller 46" känns helt meningslöst! I dagsläget känns 3D-TV som en rolig demonstration för kunderna,... 12/08 Att folk orkar gnälla. Ni behöver inte använde er av det. 12/08
Skicka en rättelse