Windows-versionen av #R.U.S.E. kommer inte innehålla #Ubisofts kontroversiella kopieringsskydd. Istället förlitar det sig på Steams lösning, vilket bland annat betyder att det hårt kritiserade kravet på att vara ständigt uppkopplad mot en verifieringsserver (också vid singleplayer-spelande) slopas.

R.U.S.E. släpper kravet på ständig uppkoppling.

Beskedet lämnas av en Ubisoft-medarbetare i spelets forum. Vad som ligger bakom beslutet sägs det ingenting om. Vi kontaktade företagets nordiska avdelning och de hänvisar till ett officiellt uttalande:

When R.U.S.E. is released in September, it will benefit from Valve’s Steamworks API to offer the best community experience to players. Consequently, a Steam account and Internet connection will be required to activate the game, as per Steam policy. For this reason, R.U.S.E. will not use the Ubisoft protection. Single player can be played offline.

I nuläget vet vi inte om beslutet att slopa det egna DRM-skyddet kommer gälla andra pc-titlar. En inte alltför vågad gissning är att företaget tagit till sig av den omfattande kritiken mot skyddet som lanserades i våras. Det har bland annat fått skäll för kravet på ständig uppkoppling, att verifieringsservrarna krånglat och att vissa haft problem att alls få spelen att fungera.

Steam är väl bättre än deras egen skit, men långt ifrån bra. Hackat konto eller annan skit = borta med alla spel, hurra :( Tror Ubisoft skippar sitt skydd då det som alla andra blev crackat snabbt och är relativt meningslöst idag, bara legala kunder som... 14/08 Skillnaden är att det ena är offline och det andra är det inte. Tänk dig om du vill besöka lite nostalgi om 20 år och spela om något spel, du installerar det och det försöker ansluta sig till verifieringsservern för att starta, men det går inte för serv... 13/08 Du tycker alltså att det är en bra idé att straffa de som faktiskt köper spelet med en DRM som de som laddar ner det slipper? Något som knappast hjälper till att minska piratkopiering, snarare tvärt om. Internet må vara vanligt här i Sverige men det fin... 13/08 Då blir det bara att pumpa från ThePira..... Oj, jag menar att köpa det förstås :) 13/08 Ehh knappast, det är upp till utvecklarna och inte dig. Du väljer: A ) Köp spelet, gå med på villkoren. B ) Avstå köp och gnäll. Som snubben tidigare sa så är internet såpass vanligt idag att det är mer än acceptabelt att utvecklare vill vidta dessa åtg... 13/08 BRA! 13/08 men eh? man kan ju köra steam i Offline mod, så ständigt uppkopplad borde väll inte stämma? 13/08 Nu följer jag inte din logik. Verifiering via Steam sker i bakgrunden och kräver normalt sett ingenting av användaren. Men om man köper ett spel i butik och installerar så brukar man behöva mata in en serial-code för att verifiera att man har en legal... 13/08 Kul att du verkar vara medveten om vad det handlar om. :| 13/08 Det har ingenting att göra med hur vanligt internet är, utan helt enkelt att vara tvungen att verifiera sig minst en gång är en gång för mycket, speciellt när man ska spela singleplayerbiten. Men det är lite kul att du klagar på klagandet och vill att... 13/08
Skicka en rättelse