#PlatinumGames har nyligen visat upp en ny funktion i #Bayonetta. Den går helt enkelt ut på att du på de lättare svårighetsgraderna kan klara av spelet genom att enbart trycka på en knapp. Funktionen heter passande nog "Automatic" och finns endast till på svårighetsgraderna Easy och Very Easy.

Vi har fått tag på en film där denna nya funktion visas upp av spelets game director Hideki Kamiya. Kort och gott slår spelet för dig, undviker attack, hoppar och tar sig an nästa fiende. Du kommer däremot kunna hjälpa din självhjälp genom att undvika fler attacker själv, samt gå. Man bestämmer själv huruvida funktionen ska vara påslagen och man kan när som helst under spelets gång ändra. Spelet torde alltså vara spelbart för precis alla.

Funktionen benämns som att få en hjälpande hand av en extremt skicklig spelare. Liknande casual-härbergering kan vi bland annat se hos #Nintendo som vi nämnt tidigare har nya funktioner på gång till Wii (där #New Super Mario Bros. Wii är först ut) och DS som kommer låter spelen spela sig självt.

[video=3631]

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiMjhlNGMxMzU5ZDk4Yzk3ODVlYTA2OWY5Y2MwYzAyNGY1MDY2MGFkMiI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MzI4O2k6MTtpOjQ1NDtpOjI7aToxMDAxNzt9fQ=="></input>

<input type="radio" name="q454" value="3338" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Bra - spel når fler

<input type="radio" name="q454" value="3339" class="form_input_radio"></input>

Dåligt - spel ska inte spela sig själva

<input type="radio" name="q454" value="3340" class="form_input_radio"></input>

Okej - så länge det är valfritt

</form>

Håller med slutbossen, fast iofs så det på det där sättet jag skulle kunna klara av att spela det spelet. Låta det klara av sig själv. Ser redan nu ut som ett spel som är ungefär 100gånger sämre än DMC 1 och 2. 27/08 Jag tror personligen inte att du behöver oroa dig. Du är, trots allt, inte den enda som tycker så här. Det kommer alltid finnas en marknad för svårare spel. Eller - som i detta fall - spel där man kan välja nivå. 27/08 Bra för handikappade! Kanske öppnar upp en helt ny marknad för folk som är invalida eller CP-skadade! :D 27/08 Jag tycker också sånt är tråkigt, men man måste nästan bedöma det från spel till spel. "Easy to learn, hard to master" är ett bra motto. Djup och komplexitet så att man verkligen vill spela det många gånger och lära sig alla trix, men att det ändå är... 27/08 Vad klagar ni på? Funktionen finns bara på easy och very easy, Samt att man väljer själv om det ska vara på.. Spela Normal/Hard/Chaotic eller vad de andra svårighetsgraderna heter om du inte vill ha tillgång till funktionen.. Utmaning får man oftast int... 27/08 Visst, det är ju upp till utvecklarna själva men det betyder ju inte att man inte får klaga. Jag tycker det är en skittråkig utveckling. Jämför bara en shooter från förr och nu, numera kan du i vissa fall inte ens hoppa (Gears of War) och vägarna du kan... 27/08 Allt som är lätt borde förbjudas. Automatväxlade bilar ska sluta tillverkas eftersom det är lättare att växla i en sån. Egentligen borde alla bilar tas bort, det är ju lättare än att cykla. Varför cykla förresten när alla som är 1337 går? Självklart är... 27/08 Kan bara hålla med. 27/08 Ingen nyhet tycker jag.. konsolspel har länge varit för lätta(även många på pc) men dem på konsol har haft många autofeatures som gjort dem ospelbara, som stick to wall for cover, movement i assassins creed var mycket auto, autoaim, alla vapen har sprea... 27/08 jag har svårt att tro att nån som är så pass gravt handikappad så han/hon inte kan använda en kontroller överhuvudtaget köper en konsoll.. och om nu detta spel är för dom, så blir det ett jävligt dyrt spel. 27/08
Skicka en rättelse