Professor Layton är en mysig knepa-knåpa-serie vars första spel, #Professor Layton and the Curious Village, omfamnades varmt och hjärtligt när det släpptes i Europa. Den 25 september släpps tvåan här, #Professor Layton and Pandora's Box. I Japan har dock redan en tredje del hunnits med och den 26 november dyker fyran #Professor Layton and the Devil's Flute upp där.

Det är just fyran (som av naturliga anledningar fortfarande saknar europeiskt släppdatum) som kommer att få ett upplåsbart rollspelsäventyr på hela 100 timmar inuti det vanliga äventyret, meddelar utvecklarna #Level-5. Det upplåsbara äventyret heter Professor Layton and London Life och utvecklas i samarbete med trähattarna #Brownie Brown, som tidigare stått för bland annat #Magical Starsign och #Blue Dragon Plus till DS. Rollspelet var tydligen ämnat för mobiltelefoner från början, men nu dyker det alltså upp som en gratis och upplåsbar bonus i seriens fjärde del istället.

Har du haft möjlighet att få knepa med professorn, och är det något du isåfall rekommenderar till dina kära FZ-kamrater?

Skicka en rättelse