#The Secret World är namnet på nästa massiva onlinerollspel från #Funcom. Det utspelas i en nutida värld och har har inslag av mysterier, moderna myter och lång historia. Mycket mer än så har hittills inte varit känt, norrbaggarna har lagt locket på. Men i dag blir det ändring på det - vi kan bjuda på en drös purfärsk information om spelets fraktioner, vilken av dem som kommer passa dig, konceptgrafik och en trailer lika fräsch som nyångad espresso.

När du börjar spela får du alltså välja en av tre fraktioner (eller "secret societies" som de kallas), var och en med sina specifika egenheter. Vilken av dem som passar dig bäst får du en fingervisning om genom att besöka darkdaysarecoming.com och genomföra initieringstestet. Det ger dig även möjlighet att vinna en nyckel till kommande betatestning.

De hemliga sällskapens högkvarter och logotyper.

Funcom beskriver de tre hemliga sällskapen så här:

  • Templars

Konspiratoriskt lagda våldsverkare som tar till vapen för att befria världen från ondska. Sofistikerade, men ändå brutala och kompromisslösa.

  • Illuminati:

Mordiska och giriga opportunister där endast de starkaste överlever. Det enda som räknar är att nå ditt mål, regler och motståndare är inget hinder.

  • Dragon:

Grupp med tusenåriga anor som spelar ut fienderna mot varandra och först då träder in i handlingen.

Mycket är ännu oklart kring spelet, men under PAX-mässan som startar i USA i morgon kommer Funcom lyfta ytterligare på locket och bland annat visa den första ingame-filmen (som vi hoppas kunna visa upp här på FZ inom kort). Om vi ska våga oss på storymässigt spekulerande ser vi vissa kopplingar till Nattens väktare, en roman och film där den bräckliga freden mellan två fraktioner rubbas av en utomstående kraft. Gissningar som sagt, spana in trailern och bilda dig din egen uppfattning. Ta även en titt på den första trailern som släpptes i våras.

[video=3653]

Skicka en rättelse