#Onlive, en teknik för att strömma spel och göra dem körbara med klen hårdvara, har slagit upp portarna för allmänheten att ansöka till sluten betatestning. Därmed kommer en bredare allmänhet få testa den omdebatterade tjänsten som [n=31985 presenterades] under GDC-mässan i mars.

För att kunna ansöka krävs dessvärre att man bor i USA, men med tanke på intresset för tjänsten bland er läsare kan det vara värt en notis. Tjänsten fungerar som så att Onlives datorer sköter de prestandakrävande beräkningar som spel kräver. Resultatet skickas sedan som en videoström till din lokala dator eller konsol, som därmed klarar sig alldeles utmärkt utan dyra grafikkort och processorer under huven. Kraven för att delta i betan är bredbandsanslutning, en dator med antingen Windows XP eller Vista eller en Intel-bestyckad Mac.

Om och i så fall när Onlive kommer till vår del av världen har vi inga uppgifter om i nuläget.

Den teknik du nämner har funnits sedan tidigt 90-tal. Det bygger på att varje användare sitter med skärm, mus, tangentbord och en mycket enkel och billig "dator" (tunn klient) som vidareförmedlar knapptryckningar och videoströmmar. Dessa sänds via nätve... 26/10 Har du/ni så bra datorer i skolan..?8) 10/09 Det läskigaste med den här utvecklingen är hur retrospelandet kan komma att te sig i framtiden. Bara att behöva registrera eller validera ett spel online kan innebära strul eller ren omöjlighet att spela gamla spel i framtiden. Om jag vill spela Gun.Smo... 08/09 Ska bli intressant att läsa hur det går nu när en större massa får ta del av det. Som många andra här så är man ju lite skeptisk. Cool tjänst men kommer den hålla vad dom lovat och framför allt hur dyr kommer tjänsten egentligen att vara? 05/09 låter coolt men man måste fan ha, en fett fiberlina om man få samma kvalitet upplösning som om man spelar ps3.. 04/09 Det går absolut inte att jämföra strömmat ljud och film med tvåvägskommunikation som OnLive kräver. När du buffrar en rulle så kan linan keffa ur ett par sekunder och den lokala bufferten håller tittandet igång. Om lite lagg uppkommer när du använder... 04/09 Något som återstår att se är hur mycket pengar det kommer kosta, och hur detta kommer att stå sig mot att köpa hårdvaran själv. Allt beror på vilken betalningsplan de kommer använda (och kanske hur mycket man spelar). Kan dock tänka mig att tjänsten bli... 04/09 Det är helt klart framtiden inom gaming, sen kommer det mycket troligen inte vara perfekt från början, men så är det med allt. Vem kunde tro för 2-3 år sedan att man skulle kunna lira Quake 3 "direkt" i webbläsaren!? för tio år sedan var Q3 ett spel som... 04/09 Boxen behövs bara när man ska köra via TVn ala konsol. Har du en dator behövs ingen box. För övrigt så tror ja på den här idén skarpt. HD-filmer har gått att streama under många år, nu är de dags för spelen att träda fram. Frågan är bara om företaget... 03/09 Och vad händer om internetuppkopplingen dör mitt i spelet? xD 03/09
Skicka en rättelse