Hos Eurogamer säger #Valves Chet Faliszek att studion gärna sett att #Left 4 Dead-tillägget Crash Course skulle vara gratis för alla Xbox 360-spelare (det är gratis på pc). Enligt Valve är det dock #Microsoft som insisterat på att utvecklarna ska ta betalt för materialet, eftersom allt annat DLC-material av samma typ kostar pengar till plattformen. Detta förklarar det märkliga med att Crash Course blir gratis för pc-användare medan konsolspelarna får punga ut med dryga femtiolappen för samma paket.

Vi äger vår plattform, Steam [som har hand om pc-versionen]. Microsoft äger sin plattform [Xbox Live]. De ville försäkra sig om att det finns en värdeekonomi där. Det är inte Valve som ser på det här som "Oh herregud, vi behöver pengar, så vi kommer ta betalt" såklart, för då hade vi också gjort likadant på pc. Det är helt enkelt så som systemet funkar just nu.

Crash Course dyker upp under pågående månad. Är du sugen på mer Left 4 Dead?

Det står ju förklarat i artikeln: "De ville försäkra sig om att det finns en värdeekonomi där." Om en utvecklare släpper en sak gratis börjar ju såklart folk tycka att allt annat också ska vara gratis, Microsoft vill kunna fortsätta kunna ta betalt för... 07/09 Microsoft har verkligen börjat fula sig nu! 07/09 Tyvärr så vet du att det är sant. Även om det finns spel (speciellt till Wii) som inte kräver några som helst färdigheter (ex. new super mario bros, eller bajonetta på easy och super easy) så är det inget bevis i sig. En riktigt gamer skulle aldrig ens... 07/09 tur att man har det till PC dådå :P 06/09 tror nog att det sista microsoft behöver är våra=) pengar de är bara dryga parasiter som suger ut varenda droppe ur sina lättlurade kunder 800ms för att ändra namn? så fan heller skulle inte tro det gud vad jag längtar tills jag skaffar pc gratis innehå... 06/09 Har inte testat playstation network längre än ett par timmar, och ärligt talat bara testat xbox live gold i kanske någon vecka på min 360, jag undrar dock fortfarnade om det är värt pengarna med xbox live, tyckte båda hade sina inslag av lagg o.s.v även... 06/09 Riktigt dålig stil av Microsoft att ta betalt för äns live tjänsten. Man köper ett xbox 360 spel för ca 700kr och man får inte äns online tjänsten med gratis. rena rånet. Även om live kostar en 100lapp i månaden så blir det ju endån mycket pengar i läng... 06/09 Och det gör inte du? :) 06/09 Men men... tyst! Låt nu trollen lipa över Microsoft ett tag så de blir nöjda. ;) 06/09 Mm verkligen, http://www.dailymotion.com/video/xaa15x_bayonetta-very-easy-automatic-play_videogames :heart: 06/09
Skicka en rättelse