Om #Electronic Arts även i framtiden kommer att utveckla mer vuxenorienterade Wii-spel hänger i mångt och mycket med hur pass väl Wii-exklusiva skjutaren #Dead Space: Extraction gör ifrån sig försäljningsmässigt. Dr Jens Uwe Intat säger till Gamesindustry att företaget misstänker att många äger både en Wii och Xbox 360 eller Playstation 3, och att de därefter också väljer att spela mer "vuxna" spel på de sistnämnda konsolerna.

Om det blir mer spel i stil med Dead Space: Extraction beror alltså helt på hur titeln mottas av Wii-publiken. "Inom sex månader" kommer EA veta ifall actionspel är en genre värd att fortsätta utforska på Wii. Sedan tidigare har übervåldsamma titlar som exempelvis #No More Heroes och #Madworld släppts till formatet och haft liten till måttlig framgång.

Vad tror du om chanserna för Dead Space: Extraction?

Jag klarade just ut det och kan bara säga att det var bättre än jag hade förväntat mig (EA games;)) Av mig får det en stark 3 av 5. Alla spel har väl brister... Men det var bra för att komma från just EA. Tummen upp för EA denna gång :up: 09/09 De hade ju med det i True Blood iaf, kanske hjälper lite grann :P 07/09 Visst är grafiken till Wii betydligt sämre än till 360, PS3 och PC men ändå helt ok i många spel. Och det viktigaste är ju hur roliga spelen är inte sant? 07/09 Artikeln handlade ju om just att om detta spel säljer dåligt så slutar EA släppa spel "för vuxna" till Wii. Vad jag förstod så misstänker EA att de Wii-ägare som spelar den här typen av spel i regel inte bara har Wii utan även någon av PC/Xbox360/PS3... 07/09 Jaha? Vad har det med mitt eller Neatherblades inlägg att göra överhuvudtaget? 07/09 Wii är kass. säkret svinroligt om man närmare sig 40 och har vänner över. skriv över wii som ett sällskapsspel ist. nån gamingplaqttform är det iaf inte. Har fan inte rört mitt wii sen släden pajja för mer en ett år sen. Vet hur man fixar,senkan man lir... 06/09 Hoppas det är värt ett köp sen. Vill ha mer Dead Space. 06/09 Valkyria chronicles sålde väl runt 130.000 till en början(förhoppningsvis mer nu) och är ett av dom bättre spelen denna generation, var det verkligen utvecklarna som gjorde ett dåligt spel? 86.98% på gamerankings. Det är lite mer komplex än att EA skull... 06/09 jag ska iallafall köpa det 06/09 Jag ... Detta ska bara köpas på release dagen :D 06/09
Skicka en rättelse