För några dagar sedan avslöjades att #Blizzard tvingas ta bort eller förändra blodfärgen för att strategispelet #Starcraft II ska ta sig igenom tyska censuren helskinnad. En intervju med Allen Dilling, Lead 3D Artist för Starcraft II, kastar mer ljus på exakt vad som bedöms alldeles för farligt för det germanska riket.

Vi vill inte att någon ska bli upprörd, men samtidigt jobbar vi väldigt passionerat för att utveckla en så bra produkt som möjligt. Och mer specifikt jobbar vi på alla animationerna, så inte skillnaderna ska märkas. Vi försöker verkligen hitta den rätta vägen för att ge fansen vad de vill ha utan att vara okänsliga. Så det är verkligen en balansakt.

Vad har du för åsikter kring censur i spel? Frågan är ju hur i hela friden #Diablo III ska klämma sig igenom ifall Starcraft II bedöms som "upprörande".

Tack till Dannie för detta #nyhetstips!
cencuren e ju skitsnack, har tyskarna blodskräck eller? stackars alla tyska starcraft gamers 18/09 så urbota idiotiskt av tyskland att resonera på detta sätt. när blev en bok senast censurerad? finns en uppsjö av böcker som är betydligt mer våldsamma än något spel jag spelat (och som då, enligt tyska politiker och svenska moraltanter uppmanar till... 16/09 Övervaka oss på nätet och samhället börjar ju bli vanligt i hela världen dock. 09/09 Som all reklam för bindor kanske. Det var ju en debatt för länge sen om detta och ett tag så visades det faktiskt reklam för bindor med röd vätska istället. Men det gick tillbaks till blått sen igen. 09/09 Verkar som att det blir blått blod enligt screenshoten. Det känns ju inte helt bra tycker jag, det borde förbjudas med blått blod! Tänk om någon svensk unge tankar ett tyskt SC II och börjar slakta i blått, sedan får han helt plötsligt för sig att han... 09/09 En RIKTIGT bra kommentar: En annan tänkvärd kommentar: 09/09 Ganska kul detta egentligen, och som några redan sagt så är detta ett resultat av att tyskarna under hela efterkrigstiden har gjort precis allt för att bevisa att de inte är Nazityskland längre. Men det som är ganska kul är att när Sverige mötte Tysklan... 09/09 Undra när dom Censurerar sin historia... -nästa krig- Eng: Revenge for WWII you Fuckin Germans! Ger: What is WWII? 09/09 Extrem facist varning på Tyskland. 09/09 demokrati e fanimej bullshit, precis som allt annat. IDEOLOGIES GO HOME! 08/09
Skicka en rättelse