Många spelintresserade följer säkert Penny Arcade och dess mäkta populära seriestripp som kretsar kring just spel. Serie-skaparna har ju som bekant också fått möjligheten att göra spel av sina idéer. För Kotaku delger Mike Krahulik (Gabe) och Jerry Holkins (Tycho) sina åsikter när det gäller spelutveckling kontra nätserie.

Krahulik gillade det inte särskilt mycket, visar det sig.

Jag upptäckte att jag inte har någon lust att göra spel. Jag tycker att det är mycket mera arbete än att göra serier. Jag tycker inte slutresultatet blir lika underhållande. För egen del gillar jag att rita en stripp, lägga upp den efter ett par timmar och få omedelbar feedback. Och om du inte gillar strippen kommer det en ny [nästa] fredag. Jag jobbade på det [spelet] i två år, men allt mitt arbete var koncept. Inget av det arbetet visas upp i spelet. Ingen får se det. Jag får ingen feedback.

Manusförfattaren Holkins å andra sidan var betydligt positivare kring upplevelsen.

Processen är så annorlunda från vår vanliga skrivprocess där det mest handlar om en process av förfining, av destillering. Man kan skriva på ett mycket bredare sätt inom spel. Jag kunde lägga till så mycket text som jag ville.

Uppenbarligen kommer ett klargörande kring PA-killarnas framtida eventuella spelutvecklarkarriärer att tillkännagöras snart. Tills dess kan ni läsa recensionen av Penny Arcade Adventures: Episode 2 som begåvades med tre FZ-loggor av fem möjliga när recensent Calle var på hugget.

Skicka en rättelse